стрічка

На ремонт аварійного будинку в Гощі планують виділити 150 тисяч гривень

04 Червня 2020, 13:06
Фото ілюстративне 1234
Фото ілюстративне

У Гощанській райдержадміністрації продовжують напрацьовувати шляхи ліквідації порушень у стінах будинку по вулиці Незалежності 43А у Гощі.

Про це повідомляють на сторінці Гощанської РДА у фейсбуці.

3 червня голова РДА, голова комісії Василь Романюк провів чергове засідання районної тимчасової комісії з питань напрацювання шляхів вирішення проблемної ситуації, яка склалася у будинку №43А по вулиці Незалежності в селищі Гоща.

З метою оперативного вирішення всіх питань до роботи в комісії запросили представника ОДА – заступницю директора департаменту ЖКГ та ЕЕ Олександру Семчук, Гощанського селищного голову Миколу Панчука та представників новоствореного ОСББ. Селищний голова не взяв участі у роботі комісії, делегувавши працівника КП «Агентство розвитку Гощі» Леонтія Супрунця та начальника відділу стратегічного розвитку Юрія Сульжука.

Заступник голови РДА та голови комісії Юрій Буркалець поінформував присутніх про проведену упродовж останнього часу роботу. Зокрема, ознайомив присутніх з висновками технічного обстеження будинку на підставі отриманого від Рівненської філії науково-дослідного інституту «Проектреконструкція» технічного звіту, при цьому наголосивши на причинах виникнення тріщин у будинку та рекомендаціях по їх усуненню.

Олександра Семчук акцентувала увагу присутніх на тому, що лише при наявності проектно-кошторисної документації та позитивного експертного висновку можна порушувати питання про виділення коштів з районного та обласного бюджетів. А після проведення робіт з механічного стягнення будинку, взяти участь у програмах ОДА та Фонду енергоефективності з утеплення фасадів.

Читайте також: У Гощі виділять кошти на капітальний ремонт аварійного будинку

Бурхливу дискусію викликало питання щодо фінансування майбутніх робіт. Представники Гощанської селищної ради запевнили присутніх, що на найближчому засіданні сесії селищної ради (у вівторок, 9 червня) розглянуть питання про виділення 150 тисяч гривень за умови співфінансування жителів будинку (всіх членів ОСББ) – в сумі 50 тисяч гривень, на вирішення цієї проблеми.

Райдержадміністрація підтримує таку позицію щодо фінансування робіт, адже згідно діючого законодавства України органи місцевого самоврядування відповідають за стан житлового фонду на території сільських, селищної рад. У свою чергу районна та обласна адміністрації готові підтримувати ініціативи об’єднань громадян, при цьому не нав’язуючи окремих проектантів чи виконавців будівельних робіт.

«Для нас важливо почути всіх, але рішення ви приймаєте самостійно. Саме від вас залежить кінцевий результат. Відтепер ви маєте самі ініціювати проведення таких робочих зустрічей, якщо виникатимуть питання, які потребуватимуть втручання обласної та районної адміністрацій», – сказав Василь Романюк , звертаючись до голови новообраного ОСББ Анатолія Пивоварчука, членів правління Валерія Скоцика та Надії Божок, а також представниці мешканців будинку Наталії Никитюк.

За результатами тривалої розмови та активних обговорень учасники напрацювали подальші етапи щодо ліквідації порушень у будинку.

Наприкінці голова РДА висловив щиру подяку всім сторонам, які беруть активну участь у вирішенні всіх питань. До п’ятниці, 5 червня, ОСББ зареєструє та замовить виготовлення проектно-кошторисної документації.




 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024