стрічка

Заступниця Гощанського голови РДА взяла участь у нараді з питань запобігання випадків масових отруєнь бджіл

24 Травня 2020, 14:13
1011

Олеся Ткачук, заступниця Гощанського голови РДА, взяла участь у семінарі з питань запобігання випадків масових отруєнь бджіл.

Про це йдеться на сторінці Гощанської РДА у фейсбуці.

Останні роки господарської діяльності сільськогосподарські підприємства різних форм власності створили небезпечні бар’єри для життєзабезпечення бджолосімей.

Протягом останніх декількох років бджолярі стали заручниками агрофірм та агропідприємств – пестицидний пил при посіві зернових культур, обробіток ядохімікатами посівів та сходів є тими негативними факторами, що призводять до загибелі бджолосімей не лише на території Гощанського району.

Питання ефективної комунікації агрофірм та громадських організацій пасічників, адміністрацій та органів місцевого самоврядування обговорювали в режимі відеоконференцзв’язку за участі заступника директора департаменту аграрної політики – начальника управління тваринництва та племінної справи Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Андрія Кравченка, директорки департаменту агропромислового розвитку ОДА Надії Переходько, представників Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, департаменту агропромислового розвитку ОДА, райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівників громадських спілок пасічників Рівненщини, аграріїв та власників пасік.

Гощанський район представляла заступниця голови РДА Олеся Ткачук.

У ході семінару обговорили проблематику виникнення випадків масового отруєння бджіл, найпоширеніші причини, масштаби наслідків та можливі шляхи попередження та уникнення цього явища в майбутньому.

У зв’язку з карантинними обмеженнями коло учасників відеонаради від району було регламентовано, проте всі проблемні питання та пропозиції по їх вирішенню були почуті на найвищому рівні. У найближчому часі такі наради будуть продовжувати.

Читайте також: У Пустомитах зафіксували масову загибель бджіл

У Гощі виділять кошти на капітальний ремонт аварійного будинку

У Гощанській РДА відкрита вакансія на посаду фахівця у системі Prozorro

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024