стрічка

Міжнародний день музеїв: події і свята 18 травня

18 Травня 2020, 08:33
936

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні, 18 травня, святкують Міжнародний день музеїв та День Європи в Україні. Дата 18 травня ввійшла в історію кількома знаковими подіями та святами.

Яке сьогодні релігійне свято:

За релігійним календарем сьогодні церква згадує 18 травня Мученицю Ірину (I-II) і Преподобного Якова Залізноборовського.

У середу, 18 травня, іменини відзначають власники таких імен: Ірина, Ярина. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

Цей день в історії:

Міжнародний день музеїв – з 1978 року це свято почали відзначатися понад 150 країн світу.
День науки в Україні – у 1999 році був прийнятий Закон України «Про науку і науково-технічну діяльність», в якому були регламентовані основні напрямки функціонування науково-технічної сфери країни.
День Європи в Україні – з 2003 року у третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента. Головною метою цього свята є демонстрація прагнення до зближення з країнами Європейського союзу у зв'язку з планами України вступити ЄС.
День Рожевої Пантери – у 2015 році жителі планети вперше відзначили незвичайну дату – День Рожевої Пантери (Pink Panther Day) – нове свято, засноване в Королівстві Любові (співтоваристві друзів, членами якого є музиканти, кулінари і інші творчі натури). Нагадаємо, що Рожева Пантера – відомий персонаж художніх та мультиплікаційних фільмів, улюблений як дітьми, так і дорослими.

Народні прикмети і традиції:

Якщо гуси купаються у воді – до потепління, якщо в сухому місці – до холодів.
Якщо багато хвоща – буде хороший урожай вівса.
Якщо погода похмура і дощова – до багатого врожаю хліба.
Якщо масивні хмари летять з півдня на північ – до дощу.
Якщо птиці замовкли – може початися гроза.
Якщо кішка почала їсти траву – може піти дощ.

Що не можна робити сьогодні:

Не стежити за чистотою.
Грати з вогнем.
Започатковувати нову справу.
Позичати кошти.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024