стрічка

Як навчаються гощанські гімназисти в умовах карантину, – ділиться директор закладу Валерій Скоцик

09 Квітня 2020, 18:09
Фото ілюстративне/Дистанційне навчання 847
Фото ілюстративне/Дистанційне навчання

Як навчальним закладам Гощі вдається реалізовувати освітній процес в умовах карантину та які ресурси доступні для гощанських учнів розповів директор Гощанської гімназії Валерій Скоцик.

Про це йдеться на сторінці Гощанської селищної ради у фейсбуці.

Від 6 квітня стартувала трансляція онлайн-уроків для учнів всієї України.

Валерій Скоцик:

 – У лютому 2020 року частково увійшла в дію Національна освітня платформа «Соціальна система освіти України. Нові знання». Ми одразу розпочали її освоєння. Сьогодні це платформа, де окрім навчального контенту, є налагоджений зв'язок «учень-вчитель». Коли був оголошений карантин, ми вже були готові з онлайн-системою та підключеним форматом «учні-вчителі-батьки», як цілісним компонентом комунікації. У системі також працює функція щоденника, де можна побачити домашнє завдання та тему уроку.

– У такій системі працюють всі класи, окрім початкової ланки. Справа в тому, що 1-4 класи займаються за програмою «Інтелект», а це означає, що вони вчаться за окремими навчальними зошитами. Контроль цього сегменту відбувається частково через систему, а також мережу Viber. Окрім основного навчального наповнення платформи, наші вчителі готують підбірку цікавих ресурсів та посилань, які стають в нагоді у навчальному процесі (відео-уроки, презентації тощо).

– Наші вчителі щоденно працюють згідно з розкладом занять. Звичайно, ніщо не зможе замінити безпосередній контактний навчальний процес. Я, як директор, відповідаю за це. Міністерство освіти і науки покладає на нас академічну автономію - ми самостійно будемо вирішувати як нам вийти з даного карантину з максимальним надолуженням навчального матеріалу. Частково ми будемо переносити повторення та засвоєння предметів на наступний навчальний рік. Фізику, хімію, математику будемо посилено опрацьовувати в аудиторних заняттях. Якість засвоєного матеріалу будемо перевіряти через заліки та контрольні роботи. Програму ми зобов'язані виконати, а скільки часу в нас для цього залишиться - невідомо.

– Хочу наголосити і на тому, що в режимі онлайн в нас працює психологічна служба, де Ірина Олещук надає свої фахові консультації; педагогиня-організаторка, Оксана Романович, готує якісні матеріали для дозвілля. У відкритому доступі є сторінки учнівської ради гімназистів, кожного класу гімназії. Працює і бібліотека, яка через сайт надає необхідні рекомендації та матеріали для підготовки.

– Від себе особисто хочу побажати нашим учням сили і терпіння у самостійному освоєнні матеріалу, прагнення та мотивації у роботі. Особливо складно в цей момент батькам, які одночасно виконують обидві функції: батьків і вчителів. Ми можемо організувати процес дистанційного навчання, однак контроль здійснюється в більшій мірі саме батьками. Мужності вам. Але найголовніше - здоров'я. Нам усім.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024