стрічка

Сесія під відкритим небом в Гощі: депутати визначили селищний бюджет

06 Квітня 2020, 13:22
Пленарне засідання 1046 Джерело: Гощанська селищна рада
Пленарне засідання

У Гощі відбулось пленарне засідання 50 сесії під відкритим небом.

Про це повідомляють на сторінці Гощанської селищної ради у фейсбуці.

Депутати зібралися на відкритій території, в масках, рукавицях та з дотриманням необхідної відстані один від одного. З 22 депутатів було 19 осіб.

Під час сесії розглянули 17 питань. Однак, перед тим як перейти до розгляду порядку денного, депутати заслухали голову Гощанської райдержадміністрації Василя Романюка:

«Сьогодні я хочу закликати вас до двох речей: свідомості та об’єднання. Перше стосується роботи по округах із виявлення та повідомлення про осіб, що повернулися з-за кордону. А друге - це підтримка та допомога для наших медиків».

Присутнім на сесії був і лікар-хірург Гощанської Центральної районної лікарні Леонід Василюк:

«Насамперед, від імені головної лікарки Гощанської ЦРЛ Галини Козяр, хочу подякувати депутатському корпусу селищної ради за оперативність та злагодженість ваших дій, рішення, які ви приймаєте. Окреме спасибі для селищного голови Миколи Панчука. Його робочий день сьогодні розпочинається з лікарні і там же ж і завершується. В нинішній час ми цінуємо будь-яку підтримку».

Микола Панчук також звернувся до Василя Романюка:

«Прошу все ж таки дійти до спільного розуміння слова «об’єднання». Сьогодні лише спільний план дій допоможе протистояти COVID-2019, а це аналіз бюджетів, вивчення потреб та проблем ДСНС, ПМСД, ЦРЛ, поліція, КП «Агентство розвитку Гощі», Держпродспоживслужби, соціальних служб. Вважаю недопустимим факт не включення мене і як селищного голови, і як медика до координаційного штабу. Хочу звернути увагу і на об’єктивне висвітлення діяльності депутатського корпусу Гощанської селищної ради, зокрема в частині виділення фінансування. Дезінформація сьогодні передбачає відповідальність».

Питання розподілу коштів завжди було «гарячим» та першочерговим. До селищного бюджету внесли зміни. Окрім розподілу коштів на вирішення поточних проблем селища, сесія передбачила 70 тисяч гривень на забезпечення матеріального резерву (закупівля палаток, розкладушок, стільців, столів, спецодягу, респіраторів для блокпостів) та 70 тисяч гривень на «Програму запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та захисту населення і територій у разі їх виникнення на 2018-2020 роки». Додатково 100 тисяч гривень вирішили спрямувати на субвенцію Гощанській ЦРЛ для придбання ШВЛ.

Також, окрім надання матеріальної допомоги мешканцям селища, звільнили від орендної плати на період карантину суб’єктів підприємницької діяльності, зокрема: КП РО БТІ, ФОП Цибанюк К.М., КП АПБ.

З повним переліком питань сесії Гощанської селищної ради можна ознайомитись за покликанням https://drive.google.com/…/1sMp8_yF6tiN9q4izdl-qJVsdlO…/view

Читайте також: В Україні запускають додаток, щоб стежити за дотриманням карантину

У Гощі проводили дезінфекцію вулиць

У Гощі в Садибі Валевських розпочали ремонтні роботи





1






 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39