стрічка

Рівнянина засудили за аварію поблизу Рясників, в якій загинула його наречена

01 Квітня 2020, 09:02
1140

У суді водій переконував, що у день смертельної автопригоди алкоголю не пив.

Рівнянин Василь Розумнюк, обвинувачений у порушенні правил дорожнього руху, запевняв колегію суддів Рівненського апеляційного суду, що у день дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула його близька людина, не перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Хоча насправді у той трагічний день спершу сам зізнався, що випив лише склянку вина. Смертельна автопригода трапилася 25 серпня 2017 року поблизу села Рясники у Гощанському районі. 39-річний рівнянин Василь, на автомобілі «Volkswagen Golf» проявив неуважність до дорожньої обстановки та не впорався із керуванням. Він  виїхав транспортним засобом за межі проїзної частини на праве узбіччя, і там автомобіль перекинувся. Його наречена - 28-річна пасажирка Оксана померла у автомобілі швидкої медичної допомоги. Про це інформує Рівне вечірнє.

Читайте також: У Рівному понівечили майданчик для сміттєбаків за 50 тисяч гривень

17 грудня 2019 року Рівненський районний суд визнав Василя, який у день аварії перебув за кермом у стані алкогольного сп’яніння, винуватим у  порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілої, призначивши обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права керування транспортними засобами строком два роки.

Вирок місцевого суду у Рівненському апеляційному суді оскаржив захисник. Він звертав увагу суду на те, що судом першої інстанції помилково визнано обставину, яка обтяжує покарання – вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння. Крім того, при призначенні покарання судом не повною мірою взято до уваги те, що обвинувачений внаслідок ДТП і сам зазнав тяжких тілесних ушкоджень та отримав інвалідність 3 групи. Просив вирок в частині призначеного покарання змінити та призначити покарання із застосуванням ст.75 КК України. Виключити з вироку покликання на обтяжуючу вину обставину – вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила журналістам: колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ вивчила матеріали кримінального провадження, заслухала доводи обвинуваченого та його захисника, думку прокурора, пояснення потерпілого, який наполягав на реальному покаранні для обвинуваченого, та вирок суду першої інстанції залишила без змін, а апеляційну скаргу захисника — без задоволення.

Суд апеляційної інстанції виходив з того, що обвинувачений Василь вчинив злочин у стані алкогольного сп’яніння, що підтверджується матеріалами кримінального провадження, внаслідок якого загинула людина. Тому, покарання — 3 роки позбавлення волі, яке є мінімальним за ч.2 статті 286 Кримінального Кодексу України — відповідає ступеню тяжкості вчиненого злочину та особі обвинуваченого, і є необхідним та достатнім для його виправлення й попередження нових кримінальних правопорушень.  

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024