стрічка

Судитимуть гощанку, яка у гуртожитку в Рівному побила немовля

26 Березня 2020, 15:49
514

Жінці, яка у кімнаті гуртожитку замкнула свого новонародженого сина, повідомили про підозру, а кримінальне провадження скерували до суду.

Нагадаємо, що 14 жовтня торік близько першої години ночі медики «швидкої» доставили до лікарні немовля із видимими тілесними ушкодженнями. Народила його 18 вересня 19-річна уродженка Гощанського району. Жінка проживала у Рівному в обласному соціальному гуртожитку, оскільки за місцем реєстрації не було належних умов. Про це інформує поліція Рівненщини.

Читайте також: У Рівному ледве не згоріла квартира

Уночі крики дитини почули сусіди й звернулись до вахтера, який і відімкнув двері кімнати. Хлопчика госпіталізували у реанімаційне відділення. За результатами судово-медичної експертизи у дитини діагностували закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку важкого ступеня з множинними крововиливами, травматичним крововиливом з наявністю переломів кісток склепіння черепа, переломом кісток носа.

За висновком експерта тілесні ушкодження по критерію небезпеки для життя відносяться до тяжких, а ці травми могли бути спричинені як умисно, так при падінні. Крім того, за результатами судово-психіатричної експертизи 19-річна жінка є осудною.

Натомість жінка у ході допиту запевняла поліцейських, що під час купання дитина вислизнула з рук і впала.

Слідчі Рівненського відділу поліції зібрали достатні докази та скерували до суду кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: статтею 128 (необережне тяжке тілесне ушкодження) та частиною 2 статті 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

Підозрювана має іще одного трирічного сина, якого у неї відібрали та помістили до центру соціальної реабілітації дітей. Крім того, родина перебуває як неблагополучна на обліку служби у справах дітей. Матір двічі притягували до адмінвідповідальності за статтею 184 КУпАП. У січні цьогоріч суд позбавив жінку материнських прав – рішення вже набуло законної сили.

Немовля після проходження лікування помістили до притулку.

Максимальне покарання, яке може загрожувати обвинуваченій – до трьох років позбавлення волі.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024