стрічка

Гощанин, який поселився на вулиці після поїздки до Італії, повернувся додому

26 Березня 2020, 15:09
1759 Джерело: Гощанська селищна рада

Олег Сачук із Гощі, який самоізолювався біля річки, після повернення з Італії, повернувся додому.

Про це йдеться на сайті Суспільного.

Після тижневого відрядження в Італію Олег Сачук із Гощі самоізолювався на березі Горині. Він пробув жити там кілька днів, але мороз і сніг все-таки змусили водія-експедитора змінити місце самоізоляції на дім. 

Останнє відрядження 47-річного далекобійника Олега Сачука було в Італію, де лютує коронавірус. До епіцентру лиха, каже, не наближався, заїжджав в країну на 200 кілометрів від кордону зі Словенією. Поїздка зайняла тиждень. Повернувся чоловік в Україну 12 березня. Після того, як вивантажив вантаж у Києві, додому не повернувся, а поїхав до річки.

«Я простий чоловік, розумію, яка в країні й в світі ситуація. З цією бідою жартувати не можна, краще перетерпіти десь. А хто ігнорує цю ситуацію, то гірше робить для всіх. Сміху немає ніякого в цій ситуації. Я подивився на італійців, які проігнорували, сиділи в піцеріях, людних місцях і в них почалося загострення, пік. Тому вирішив, що побуду біля Горині, посиджу. Жінка що купила в магазині, те кинула в автомобіль і я поїхав. Якби в нас був будинок для людей, що приїжджають, умови, щоб люди могли перечекати. У нас такого немає. Куди їхати?» – розповідає чоловік.

Читайте також: Гощанин, який повернувся з Італії, поселився на вулиці

На березі річки Олег Сачук встановив намет і столик. Спав в автомобілі. Мав чоловік газовий балон, сковорідку, каструлю. Готувати самому, каже, навчила дорога. Фото намету зробив для товариша, який цікався умовами його самоізоляції. Воно розлетілося соцмережами й у ЗМІ, телефон чоловіка не змовкає. З цих вихідних він вже змінив місце самоізоляції.

«Мороз -5, сніг впав, можна було швидше там захворіти. В машині постійно не погрієшся. Тому вирішили з дружиною, що краще бути мені вдома. Діти є теж в хаті, нікого не впускаємо, не випускаємо. Старша дочка у баби живе, то у цей період купує нам харчі й приносить. Біля дверей ставить і йде», – каже Олег Сачук.

Сім’я щодня інформує свого сімейного лікаря про стан здоров’я. Окрім двох дорослих, у хаті ще двоє діток: 5-ти й 8-річні дівчатка. Поки здоров’я усіх добре. Наприкінці тижня закінчується двотижнева самоізоляція чоловіка. Він сподівається на позитивне завершення цієї історії.

Читайте також: Ніхто не рахує, скільки гощан повернулося з-за кордону

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39