стрічка

У Гощі кафе «Застав'я» функціює як магазин та має відповідні документи

20 Березня 2020, 09:48
Кафе «Застав'я» 4109
Кафе «Застав'я»

У селищі Гоща кафе «Застав'я» свою діяльність призупинило та працює як магазин і має всі відповідні документи.

Про це повідомляють у Гощанському відділенні поліції у фейсбуці.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 N211 та Рішення виконкому Гощанської селищної ради від 16.03.2020 N16, кафе свою діяльність призупинило. Здійснюється лише продаж товарів, тобто заклад функціонує як магазин та має відповідні документи.

Довідка
Довідка

Свідоцтво
Свідоцтво

Проте 19 березня про функціювання кафе повідомив на своїй фейсбук-сторінці голова Гощанської РДА Василь Романюк, не перевіривши належних документів.

«Якщо будуть зловживання підприємців у вигляді умовної продажі дезинфікуючих засобів чи продуктів в магазинах, де їх ніколи не було, ми будемо вимушені діяти кардинально та вдаватися до жорстких заходів. Зараз не час думати про прибутки, зараз основне завдання уберегтися від цієї зарази!», – пише Василь Романюк.

Нагадаємо, що Міністр освіти і здоров'я Ілля Ємець висловив необхідність обмежити роботу закладів харчування, обмежити пересування по Україні та роботу громадського транспорту.

Стаття 325 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Враховуючи, що з 12 березня 2020 запроваджені протиепідемічні заходи у зв’язку з пандемією короновірусу, дії, які збирають натовп людей підпадають під ознаку саме цієї статті, та належить до підслідності Національної поліції.

Читайте також: 

Мешканцям Гощанського району нагадали про кримінальну відповідальність за порушення правил карантину

Від коронавірусу померла 33-річна жінка з Чернівецької області

Верховна Рада ввела штрафи за порушення карантину та встановила доплати медикам

У Гощанській ЦРЛ на період карантину заборонили відвідування пацієнтів

У Гощанському районі на боротьбу з коронавірусом виділили 503 тисячі гривень



 

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024