стрічка

Мешканцям Гощанського району нагадали про кримінальну відповідальність за порушення правил карантину

16 Березня 2020, 14:01
Карантин/Фото ілюстративне 2520
Карантин/Фото ілюстративне

У зв'язку з пандемією вірусу у Гощанському районі нагадали, про кримінальну відповідальність за порушення правил карантину.

Про це йдеться на сторінці Гощанської РДА у фейсбуці.

Стаття 325 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Враховуючи, що з 12 березня 2020 запроваджені протиепідемічні заходи у зв’язку з пандемією короновірусу, дії, які збирають натовп людей підпадають під ознаку саме цієї статті, та належить до підслідності Національної поліції.

Читайте також: У Гощанській ЦРЛ на період карантину заборонили відвідування пацієнтів

В Україні зафіксували два нових випадки інфікування коронавірусом


 

Коментарі
16 Березня 2020, 17:58
Виправте цю дурну назву. Кримінальна відповідальність встановлена Кримінальним кодексом Укрїани, а не Гощанською РДА. Напишіть так: "Мешканцям Гощанського району нагадали про кримінальну відповідальність за порушеня правил карантину"!!!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024