стрічка

У МОЗ закликали закрити кафе та торгові центри через коронавірус

15 Березня 2020, 20:00
609

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець рекомендує закрити усі заклади громадського харчування та переглянути роботу громадського транспорту задля боротьби з коронавірусом

Відповідне звернення опублікували на сайті МОЗ у неділю, 15 березня.

Міністр висловив необхідність обмежити роботу закладів харчування, обмежити пересування по Україні та переглянути роботу громадського транспорту. 

«Необхідно закривати заклади громадського харчування та ТРЦ, працювати мають лише аптеки та продуктові магазини, необхідно обмежити пересування всередині країни, запровадити дистанційний режим роботи працівників, переглянути режим роботи громадського транспорту та обмежити дозволені збори людей у групах до 10 осіб», - зазначив Ілля Ємець. 

Крім того, міністр наголосив, що лікарні мають бути негайно перепрофільовані в інфекційні, з урахуванням ситуації.

«Опрацьовувати необхідно тільки ургентні випадки. Всі планові заходи скасувати та направити всі ресурси на підготовку до боротьби з інфекцією. Крім цього, МОЗ активно збирає найкращих епідеміологів України та включає їх до складу Оперативного штабу, щоб ми могли ще швидше реагувати на нові виклики, які перед нами ставить епідемія», - йдеться у зверненні. 

Крім того, очільник МОЗ закликав всіх українців не бути легковажними, не панікувати, а бути свідомими та самоізолюватись.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024