стрічка

Тренінг з надання першої домедичної допомоги проводили у Гощанській ЗОШ

09 Березня 2020, 13:32
На тренінгу 883 Джерело: Гощанська РДА
На тренінгу

У Гощанській ЗОШ провели спеціалізований тренінг з надання першої домедичної допомоги, який ініціював голова РДА Василь Романюк у перші дні свого призначення на посаду.

Про це йдеться на сторінці Гощанської РДА у фейсбуці. 

Навчання пройшли у Гощанській ЗОШ для працівників загальноосвітніх закладів району. Це, зокрема, близько 30 вчителів початкового навчання, основ здоров’я, захисту Вітчизни та навіть медсестри.

Ніхто не може надавати першу медичну допомогу, окрім медиків. Та допомога, яку надають, приміром, очевидці на місці аварії, називається домедичною. Це важливо знати для розуміння обсягу прав та обов’язків.

Є люди, яких зобов’язують вміти і надавати допомогу їхні професії: лікарі, фармацевти, бортпровідники, поліцейські, співробітники служби надзвичайних ситуацій, а тепер і працівники загальноосвітніх закладів.

Ази першої домедичної варто знати всім, адже саме до приїзду медиків часто спливає дорогоцінний час, коли можна врятувати життя чи не допустити погіршення стану. Надавати таку допомогу можуть усі, хто пройшли спеціальне навчання та здатні убезпечити до приїзду медиків.

Представники громадської організації Рівне-ТАКМЕД майстерно провели захід.

Читайте також: Рівнянка підкорює метал у Гощі: за професією коваль ручного кування

Школярка із Гощанщини продекламувала вірш Кобзаря на обласному конкурсі






 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024