стрічка

Жителі Гощанщини долучилися до тренінгу по енергоефективності

29 Лютого 2020, 11:36
723 Джерело: Рівненська ОДА

Мешканці будинків зустрілися з головами ОСББ на серії тренінгів, які проводить департамент житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності ОДА.

Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Під час семінарів-нарад розповідають про функціювання об’єднань співвласників, переваги їх створення, доступні державні та регіональні програми, співпрацю з ГО та фондами у сфері термомодернізації та енергоефективності.

До тренінгів долучаються представники фонду енергоефективності «Енергодім», проекту ЄС/ПРООН «HOUSES» та ГО «Ресурсний центр підтримки ОСББ Рівненщини».
Тематичні навчання відбулися у Гощі, Бабинській і Бугринській ОТГ, напередодні – у Дубенській міській раді та Радивилівській ОТГ.

«ОСББ – це об’єднання співвласників, тобто коли спільно власники вирішують разом щось робити, щоб жити у чистому охайному теплому будинку. Ви самі визначаєте, що роботи у будинку. А створення ОСББ це реалізує. Також цьому сприяє держава через Фонд енергоефективності, інші проекти та програми» - зазначає заступниця директора департаменту Олександра Семчук.

Присутні обговорюють проблемні питання, що виникають в управлінні та функціюванні ОСББ, під час укладання договорів на комунальні послуги, налагодження співпраці з ГО та фондами, що працюють у сфері енергоефективності. Акцентують увагу на тому, що у цьому році Фонд енергоефективності спрямує близько 4 мільярдів гривень на програми, до участі в яких долучатимуться ОСББ.

Наразі триває прийом заявок від ОСББ для участі у державній програмі «Енергодім», яка визначає умови та порядок надання Фондом енергоефективності грантів ОСББ для часткового відшкодування витрат, пов’язаних із проведенням енергоефективних заходів.

Також об’єднання співвласників можуть брати участь у Програмі енергоефективності Рівненської області на період 2018-2025 роки. На 2020 рік Програмою передбачено 500 тисяч гривень для ОСББ на відшкодування відсотків за кредитами.


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024