стрічка

У Рівному мисткині із Гощанської гімназії презентують виставку живопису

17 Лютого 2020, 16:53
Фото ілюстративне/Євро-арт 1357
Фото ілюстративне/Євро-арт

У галереї європейського живопису «Євро-Арт» відкривається виставка живопису та фотографії Олександри Соботюк і Лізи Бойко.

Про це йдеться на сайті Новини по-рівненськи.

У рамках широкомасштабного проєкту галереї «Євро-Арт» для талановитих» презентують виставку живопису та фотографії Олександри Соботюк і Лізи Бойко «ІНШІ».

Час презентації: четвер, 20 лютого, о 16 годині.

Місце: галерея європейського живопису «Євро-Арт» – Рівне, проспект Миру, 4.

Організатор: арт-група галереї європейського живопису «Євро-Арт».

Виставка «ІНШІ» діє з 19 лютого по 15 березня.

Олександра і Ліза знайомі і дружать з першого класу Гощанської гімназії, де разом навчалися. З 12 років також разом відвідували Арт-студію «Позитив» Анни Вітрук у Гощі. 

Мисткині переконані, що ця виставка є прикладом того, як делікатно і одночасно співзвучно можуть співпрацювати українські художники і фотографи. Доповнюючи один одного, можна, водночас, демонструвати власну творчу індивідуальність у створенні образів і власному баченні краси.

Для довідки:

Олександра Соботюк народилася 26 січня 1996 року, без пензля просто не уявляє свого життя. Закінчила спочатку факультет образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва РДГУ, а згодом і відділення мистецької освіти Університету Шльонскі у м. Катовіце в Польщі. Тепер веде активну педагогічну діяльність, викладаючи у Художній студії «Євро-Арт». Незважаючи на молодий вік, художниця має багато шанувальників своєї творчості за межами України (її картини знайшли своїх власників у Польщі, Канаді, Данії, Італії). Вона – яскрава представниця молодої генерації рівненських митців, активно експериментує з різними живописними прийомами і техніками. Людям особливо до вподоби її роботи у портретному жанрі.

«У художній діяльності мені, мабуть, ніколи не потрібно було ніяких стимулів.. Я завжди малювала багато і мені цікаво було йти ще далі. Звичайно, завжди надихали чудові люди, яких я зустрічала на своєму шляху», – розповідає художниця.

Ліза Бойко народилася 15 грудня 1995 року, здобула спеціальність журналіста у Чернівцях. Утім, з першого моменту, як узяла до рук свій перший подарований мамою фотоапарат, дівчина зрозуміла, що фотографія – саме те, що шукала, і те, в чому в повній мірі може проявити себе як художник. Фотографія стала ще й приводом зацікавитися світом поза маршрутом дім-робота-друзі, побачити те, про що захочеться розповісти іншим. «Мистецтвом бачити» Ліза займається професійно 6 років.

«Можливо, це прозвучить наївно, але фотографію я люблю за магію, за можливість зануритися в світ, здивуватися йому, упорядкувати, зупинити мить і навіть «залишити» у своєму житті різних людей», – каже мисткиня і додає, що ідеї більшості її робіт приходять як експромт, імпровізація – це надає взаємодії фотографині і її моделей безпосередності і природності.


 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024