стрічка

Про що говорили пасічники Гощанщини на зборах спілки

03 Лютого 2020, 19:55
Збори пасічників 1419 Джерело: Гощанська селищна рада
Збори пасічників

У платформі Open Hub в Гощі відбулись збори Гощанської спілки пасічників.

Про це йдеться на сторінці Гощанської селищної ради у фейсбуці.

На зустрічі розглянули чимало важливих питань розвитку та діяльності спілки, зокрема два найважливіших із них були:
- звіт діяльності спілки за 2019 рік;
- фінансовий звіт (стан рахунків, витрати, борги).

Роботу спілки розпочав Володимир Чорноус, який перш за все попросив вшанувати пам’ять хвилиною мовчання пасічника Володимира Бука.

Під час зустрічі бджолярі обговорили корисну літературу (посібники/видання), зокрема поширили пам’ятку пасічника з актуальною інформацією, проговорили благодійну сторону спілки (надання допомоги у вигляді меду). Не минули увагою й актуальні новини у сфері медоваріння (лекції, семінари, майстер-класи).

У 2019 році пасічники відвідали низку цікавих заходів (майстер-класи з медоваріння), а також взяли участь у святкуваннях дня селища Гоща, Дня Незалежності, фестивалі «Красносільські вітряки».

У частині проблематики бджолярі говорили про вплив глобальної зміни клімату на життєдіяльність пасіки, характеристику сезонів в цьому році та врахування погодніх умов для бджіл, цінову вартість меду та його збут. Члени спілки поділились власним досвідом в утриманні пасіки, зокрема акцентували увагу на зваженні усіх «за» та «проти» утеплення, зимівлі бджіл.

Говорили також про випадки викрадення бджолиного рою, заселення оси. Проблемним і критичним досі залишається так званий «період обробки полів», коли найбільша кількість бджіл гине від отруйної складової препаратів.

Цікавою була й дискусія щодо пилку для бджіл. Бджолярі згадували час, коли макові поля засіювали не з метою отримання заборонених речовин, а як засіб проти кліща і смачного пилку.

На завершення обговорили здобутки та досягнення пасічників Гощанщини.





Читайте також: У Гощі клубні працівники обговорили мистецькі заходи на свята

Зимовий Чемпіонат з футболу ФК «Гоща-Садове» почав з перемоги

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024