стрічка

Життя на межі можливості: Іринці Видрик з Волині потрібна допомога небайдужих людей

28 Січня 2020, 09:45
505

Юна жителька села Зубильне Локачинського району потребує допомоги небайдужих людей.

Коли Іринці Видрик стало дуже зле і дівчина поступила в лікарню, вона задихалася. Про це повідомляють на Українській біржі благодійності.

Без кисневого апарату не могла тоді зовсім. Лікування допомагало, поступово ставало краще, тож сподівалися, все так і минеться. Але повністю легені не відновилися.

«Муковісцидоз, дихальна недостатність ІІ ст/, множинні бронхоектази, хронічне легеневе серце, легенева гіпертензія», – довгий перелік діагнозів у виписці показує, що організм тримався довго на межі своїх можливостей і… виснажив їх.

Зараз Іринка потребує на ніч підключатися до кисневого апарату – він рятує від страшної гіпоксії та дає легеням відпочинок. 

Завдяки цьому, на ранок Іра матиме сили спілкуватися з молодшою сестричкою, гуляти з друзями, ходити на навчання – жити. Іринці 15, і вона вже студентка. Цікавиться новинками моди, турбується про те, аби виглядати гарно.

Коли від самого народження живеш із важким діагнозом, це буває непросто. Дівчина любить проводити час із друзями, не нудьгує і тоді, коли через погану погоду чи слабкість лишається вдома – дивиться фільми, слухає музику, вишиває бісером. У родині Іринка старша і залюбки опікується молодшою сестрою, допомагає їй з підготовкою домашніх завдань до школи, дає життєві поради.

Життєрадісна, врівноважена Іра зовсім не збирається миритися із тим, щоб її життям керувала хвороба. Кисневий апарат допоможе дівчині тримати удар і не поступатися своїми планами хворобі.

ПІБ: Видрик Ірина Олегівна, 22.06.2004 рік;

Місто: село Зубильне, Волинська область;

Діагноз: муковісцидоз з панкреатичною недостатністю;

Допомогти Іринці можна за ПОСИЛАННЯМ.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39