стрічка

На кордоні Рівненської області Гощанський район створить ланцюг єднання

22 Січня 2020, 13:25
Ланцюг єдності 2019 року 1278 Джерело: Рідний край
Ланцюг єдності 2019 року

Представники чотирьох районів із двох областей зустрінуться на кордоні Рівненщини в День Соборності України, щоб утворити живий ланцюг єднання.

Про це йдеться на сайті видання Рідний край.

Минулого року у День соборності України, 22 січня, представники двох сусідніх районів – Гощанського й Корецького – зустрілись на межі районів, де створили символічний ланцюг єднання.

Цьогоріч до них планують долучитися представники Новоград-Волинського й Пулинського районів Житомирської області, повідомляє Вісник Кореччини. У День Соборності України вони планують зустрітись на кордоні Рівненської області та утворити ланцюг.

З цього приводу 16 січня в Корецькій РДА відбулося засідання організаційного комітету. Учасники зібрання обговорили формат і порядок проведення заходу, культурно-мистецьку програму. Як зазначили учасники зібрання  – головні ідеї, які хочуть закласти у відзначенні Дня Соборності України, 101-ої річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки – це єдність українських земель й українського народу, виховання патріотизму на героїчних прикладах історії України.

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

2


 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024