стрічка

Очільник Гощанської РДА поспілкувався з трудколективами Андрусіїва та Липок

12 Січня 2020, 18:24
1395

Голова РДА, Василь Романюк, продовжує знайомство з сільськими громадами, а саме поспілкувався із працівниками освіти Андрусіїва та Липок.

Про це йдеться на сторінці Гощанської РДА у фейсбуці.

Василь Романюк побував на території Липківської сільради, де відвідав навчально-виховні комплекси у Андрусієві та Липках.

Оглянувши класи, їдальні, спортивний зал, бібліотеку та музей, зустрівся з трудовими колективами закладів.

Обговорили питання графіку маршрутного перевезення, неякісного інтернет- та мобільного зв’язку, матеріально-технічного забезпечення освітніх закладів тощо.

Найбільше турбували питання реформи місцевого самоврядування, яка нерозривно пов’язана з добровільним об’єднанням територіальних громад. Разом з тим, звучали різні думки з приводу об’єднання, зокрема про те, що не поталанить тим громадам, чиї лідери залишать все, як є, — нехай сутужно, але ж стабільно.

«Тільки в єдності - сила громади – її згуртованості, відданості спільній ідеї, справедливому використанні ресурсів та наполегливій праці. Лише при об’єднанні є перспектива стати сильною спроможною територіальною громадою, у якій місцеві джерела поповнення бюджету, інфраструктура, кадровий потенціал є достатніми для вирішення питань місцевого значення в інтересах жителів громади. І, повірте, у нашому районі таких громад дуже мало. Тому процес об’єднання є неминучим. До процесу об’єднання не можна підходити за одним шаблоном, але важливо зберегти інфраструктуру хоча б на рівні району – це освіта, охорона здоров’я, соціальний захист, надання адміністративних послуг», – так у відповідь наголосив голова РДА.







Читайте також: Гощанщина отримає вакцину для профілактики вірусних захворювань

Затримали жителів Гощанщини, які викрадали речі в торговому центрі Рівного

У Федорівській школі проведуть інституційний аудит

Гощанська селищна рада повідомляє про початок розроблення містобудівної документації

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024