стрічка

Гощанська РДА і Бугринська ОТГ домовились про співпрацю

06 Січня 2020, 11:39
1786

Голова Гощанської РДА, Василь Романюк, та керівник Бугринської ОТГ, Сергій Пилипчук, домовились про спільну роботу.

Про це йдеться на сторінці Гощанської РДА у фейсбуці.

Василь Романюк завітав з офіційним візитом в статусі голови РДА до Бугрина. Власне, в цьому селі народився голова райдержадміністрації.

Сьогодні Бугрин є центром Бугринської об’єднаної територіальної громади. До складу ОТГ входять також села Башине, Вільгір, Зарічне, Колесники, М’ятин, Новоставці, Олексіївка, Посягва, Сергіївка, Угільці та Ясне. Аби детальніше дізнатись про життя мешканців цієї великої громади, результати об’єднання Бугринської й Посягвівської сільрад у 2015 році в одну територіальну громаду безпосередньо від її очільника Сергія Пилипчука, 3 січня Василь Романюк відвідав Бугринську ОТГ.

Програма візиту містила спільну нараду голови РДА Василя Романюка й керівника Бугринської ОТГ Сергія Пилипчука з представниками силових структур, знайомство керівника апарату РДА Іриною Парфьоновою з роботою виконавчого апарату Бугринської ОТГ, знайомство з роботою Бугринської добровільної пожежної охорони, огляд окремих закладів освіти й культури, вивчення питання надання медичних послуг та перспектив розвитку ОТГ.

«З метою створення належних умов для роботи працівника правоохоронних органів у приміщенні Бугринської сільської ради відведено окремий особистий кабінет для поліцейського», - повідомив Сергій Пилипчук після наради з силовиками.

 

Добре враження на керівника району справила й добровільна пожежна бригада, створена у громаді. Сергій Пилипчук розповів, що Бугринська ОТГ може гордитись найліпшим досвідом організації добровольчих пожежних бригад. До її складу входять до 20 добровольців із відповідною страховкою. Завдяки співпраці з польськими колегами Бугринська пожежна бригада отримала значну матеріальну й технічну допомогу. 


Коротку екскурсію Вільгірською ЗОШ І-ІІ ст. провів директор закладу Олег Ярощук. Він зокрема зауважив, що це чи не єдина школа загалом у районі, де кожен клас забезпечений плазмовими екранами. Водночас Василь Романюк поцікавився планами директора школи на поточний рік, проблемними моментами в роботі.

Також відвідали Будинок культури й бібліотеку у селі Вільгір. Тут справді створені комфортні умови для цікавого дозвілля й інтелектуального розвитку молоді. 

Під час спілкування з Сергієм Пилипчуком Василь Романюк цікавився також взаємодією місцевих підприємств із сільською радою, забезпеченням мешканців сіл ОТГ питною водою, його баченням перспективи дальшого об’єднання територіальних громад району, ситуацією зі стихійними сміттєзвалищами.

«Наразі в районі доволі плачевна ситуація зі стихійними сміттєзвалищами, - зауважив Василь Романюк. – Тому є потреба в розробленні відповідної карти їх розміщення й вироблення алгоритму боротьби з ними, недопущення збільшення кількості смітників на території району».

Якщо ж говорити про Бугринську ОТГ, то після ліквідації окремих сміттєзвалищ і певної роз’яснювальної роботи на її території залишився лише один стихійний смітник. Водночас зі слів Сергія Пилипчука це питання залишається актуальним для сіл Бугринської ОТГ.

Завершуючи свій перший візит, голова райдержадміністрації Василь Романюк запевнив Сергія Пилипчука в тому, що Гощанська РДА готова до конструктивної і дієвої співпраці з Бугринською ОТГ. На таку ж позицію він розраховує з боку Бугринської громади. Адже чимало питань і проблем є спільними. 


Читайте також: У Гощанському районі голова РДА подбав про безпеку на дорогах

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024