стрічка

Дати та свята 29 грудня: до Нового року залишилося два дні

29 Грудня 2019, 09:38
1051

Доброго ранку, дорогі читачі! До нового року залишилося два дні!

У суботу, 29 грудня свої іменини відзначають: Огій, Амвросій, Марін, Мемнон, Микола, Осія, Семен, Соломонія, Софія, Феофанія.

Сьогодін відзначають День пам'яті пророка Аггея.

Святий пророк Аггей — десятий з 12 малих пророків. Він був з коліна Левія, і пророкував при перському царі Дарії Гистаспі (за 500 років до Різдва Христового). Коли юдеї повернулися з Вавилонського полону, Агей прагнув переконати їх добудувати другий Єрусалимський храм, бо казав, що у цьому храмі: «Слово Безпочаткове в останніх часах з'явиться». Також він вказував, що саме релігійна байдужість є причиною всіх бід. Всі послухали і працювали в домі Господа Саваота, Бога свого. Коли святий пророк помер, його поховали з честю поруч з трунами священиків, адже він був з роду священиків. Як людина Аггей був дуже добрим, як пророк – великим і славним. Його любили і поважали всі. Саме ім'я в перекладі та івриту означає «свято».

В цей день святого пророка предки багато уваги приділяли погоді, і звертали особливу увагу на іній. Якщо ним густо посипані гілки і споруди, то Святки будуть теплими. Також важливо було те, як ліг сніг біля паркану. Якщо замети привалились впритул до огорожі, то влітку не варто чекати хорошого врожаю.

День інформаційно-медійних структур Міністерства оборони України та Збройних Сил України.

З метою підтримки престижу працівників інформаційно-медійних структур Збройних Сил України та структур Міністерства оборони України, Міністр оборони України Михайло Єжель підписав наказ від 27 грудня 2010 року № 698 «Про встановлення Дня інформаційно-медійних структур Міністерства оборони України та Збройних Сил України» це професійне свято матиме щорічний характер і відзначатиметься 29 грудня.

Цей день в історії:

 

1926 - У Валь-Моне (Швейцарія) у віці 51-го року помер Райнер Марія Рільке, австрійський поет і прозаїк, видатний представник символістичної і містично-релігійної літератури.

1768 - Введення Катериною II паперових грошових знаків.

1791 - Приєднання до Росії Криму по Ясському мирного договору з турками.

1845 - Через дев'ять років після проголошення незалежності від Мексики і через півроку після прийняття парламентського рішення увійти до складу США, Республіка Техас була прийнята в якості 28-го штату США, що стало причиною початку війни між США і Мексикою.

1941 - висаджений радянський десант до Феодосії.

1958 - З Кримінального кодексу СРСР вилучено поняття «ворог народу».

1989 - Вацлав Гавел став президентом Чехословаччини.

1991 - відкриті станції Київського метрополітену «Дружби народів» та «Видубичі».

1995 - відкритий Дніпропетровський метрополітен. Перша ділянка довжиною 7,8 км із 6-ма станціями.

1996 - тривала 36 років громадянська війна в Гватемалі закінчилась примиренням воюючих сторін.

1998 - Червоні Кхмери вибачаються за геноцид 1970-х, в якому загинув 1 млн людей.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024