стрічка

«Зарплати вчителям та медикам таки будуть»,  – Кабмін 

28 Листопада 2019, 15:24
Фото ілюстративне 614
Фото ілюстративне

Уряд відреагував на ситуацію із заборгованістю заробітних плат для педагогів та працівників медичної сфери. 

Перерозподіл коштів у розмірі 171,1 мільйона гривень для вчителів та 326 мільйонів дофінансування медичної субвенції здійснять 27 листопада. Про це інформує Урядовий Портал.

Крім того, Міністерство охорони здоров’я планує змінити  механізм виплати медичної субвенції на контрактування, тобто обсяг виділених коштів залежатиме від кількості наданих медичних послуг людям. Таким чином, із наступного року не буде жодних затримок із заробітними платами для лікарів.

Міністерство освіти й науки активно працює за трьома напрямками щодо недопущення заборгованості. Зокрема, наступного року в освітній субвенції вперше врахували актуальний контингент дітей. Простіше кажучи, раніше платили заробітну плату за кількістю дітей, яка значно менша від реалістичної. А насправді це означає, що вчителі недоотримували гроші на зарплати протягом останніх років. Над вирішенням проблеми працюють, тож вже  додали  2,2 мільярди гривень для того, щоб враховувати ту кількість учнів, яка є реалістичною.

Також створюють ефективну мережу шкіл, що значно допоможе підвищити зарплати освітянам та  готують зміни до формули розподілу освітньої субвенції.

До того ж, уряд передбачив у Держбюджеті-2020 найбільше коштів на фінансування медицини, освіти й науки. Наприклад, уперше для молодих вчителів передбачають щорічну грошову підтримка в розмірі 21 тисячі гривень.  А фінансування сфери охорони здоров’я загалом збільшили на 13%.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024