стрічка

У Гощанському районі проводять виїзні консультації з питань зайнятості

12 Листопада 2019, 18:12
Фото ілюстративне 874
Фото ілюстративне

Нині Служба зайнятості в Гощі активно співпрацює із об'єднаними територіальними громадами.

Про це йдеться на сайті Рівненського обласного центру зайнятості.

З часу створення у 2015 році об’єднаних територіальних громад, в Гощанському районі щомісячно першого і третього вівторка фахівці Служби зайнятості проводять виїзні інформаційно-консультативні заходи. Виїзні консультації проводять у центральних селах ОТГ Бабин та Бугрин, а також інших населених пунктах цих громад.

Фахівці приймають громадян, надають консультації з питань зайнятості, розповідають про послуги Служби зайнятості, інформують про наявні вакансії. В офісах громад у Бабині та Бугрині, а також офісах старост у Посягві та Рясниках знаходяться стенди Служби зайнятості, де розміщують актуальну інформацію для незайнятого населення. 

Директор Гощанської філії Петро Зубкевич часто проводить зустрічі з керівниками громад, обговорюючи питання поглиблення співпраці, адже саме активна взаємодія із ОТГ допомагає краще вирішувати питання зайнятості сільського населення. Особливо активно цю роботу впроваджують з Бугринською ОТГ.

Цьогоріч на паритетних засадах залучено до громадських робіт 36 безробітних, використано сукупно майже 180 тис. грн на оплату їх праці. Половина цієї суми профінансована з Фонду соціального страхування на випадок безробіття.

«Така співпраця дуже вигідна для громади, адже це дозволяє виконувати значні обсяги робіт на об’єктах соціальної сфери. Допомога безробітних знадобилась при будівництві стадіону в Бугрині, ремонті закладів культури, охорони здоров’я, дитячих ігрових майданчиків, інших громадських приміщень та об’єктів», – підкреслює Бугринський сільський голова Сергій Пилипчук.

Читайте також Жителям Гощанського району пропонують роботу у різних сферах.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024