стрічка

Гощанські медики готові відкривати тимчасові пункти щеплень від дифтерії

05 Листопада 2019, 17:33
Фото ілюстративне 1297
Фото ілюстративне

З початку року лікарі зафіксували 20 випадків хвороби дифтерії, з них 18 – упродовж жовтня.

Про це повідомляють фахівці Центру громадського моніторингу та контролю. Інфекцію виявили в Луганській, Хмельницькій, Закарпатській, Тернопільській та Київській областях.

«Одним із симптомів дифтерії є набряк горла і шиї. Особливо небезпечний цей симптом для дітей. У них може виникнути задуха, яка призводить навіть до смерті», – каже завідувачка Липківської амбулаторії ЗПСМ Віра Мельник.

«Єдиний спосіб захиститися від дифтерії і попередити розвиток небезпечних ускладнень – вакцинація дітей і ревакцинація дорослих.  Вакцинація, як і перенесене захворювання, уже через рік-півтора не гарантує захисту від інфікування, але за умови правильної вакцинації недуга матиме набагато легший перебіг, ніж у тих, хто не має щеплень.Тому, важливо не лише вчасно зробити вакцинацію, а й ревакцинацію», – каже Віра Мельник.

Головна лікарка Гощанського Центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Поліщук також запевнила, що в ПМСД є достатня кількість вакцин індійського виробництва для вакцинації дітей та ревакцинації дорослих.

«Це якісна вакцина, яка дає добрий імунітет. Вакцинуватися можна безпосередньо в кабінеті щеплень ЦПМСД», – каже Тетяна Поліщук

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024