стрічка

У Горбаківській школі «ожив» мурал

19 Жовтня 2019, 10:05
2390

Горбаківська школа стала першою і єдиною в області, де з’явився мурал із доповненою реальністю, а Рівненщина – першою на діджетал-карті муралів України. 

Два роки тому фінальним акордом завершення реконструкції Горбаківського НВК став подарунок від будівельної компанії  «Реноме Євробуд» – настінний мурал у виконані відомого не лише в Україні, а й світі художника Антона Окей. Відтак мурали з’явилися в Рівному й інших містах області, пише «Рідний край».

У рамках проекту «Перше Digital-сузір’я муралів на карті України», який реалізовує громадська організація «Платформа взаємодій «Простір»» за підтримки Українського культурного фонду, сьогодні мурал на стіні Горбаківського НВК ожив у смартфонах і планшетах учнів й педагогів школи.

Робота над створенням інноваційних культурних продуктів, цифрових муралів триває з 2018 року. А ідею створення діджетал-карти муралів утілює ГО «Платформа взаємодій «Простір».

«Успіх проекту перевершив наші найсміливіші очікування, – каже виконавча директорка «Платформа взаємодій «Простір»» Олена Тинник. – Після відкриття двох муралів із доповненою реальністю у Рівному («Літаюче місто» та «Моє місто»), вони стали родзинкою міста та магнітом для його відвідувачів. Завдяки розробленому раніше мобільному додатку «АК тигаїз», програму можна буде доповнювати муралами з інших міст. А це добра основа для створення у майбутньому всеукраїнської мережі digital стріт-арту».

Завдяки гранту від УКФ цьогоріч мурали з’являться також у Дубному, Здолбунові, Луцьку, а також у селищах Гоща й Клевань, селах Тараканів, Привільне, Бистричі.

Ініціатори проекту задоволені результатом його реалізації. Особливо, коли спостерігали за реакцією, емоціями учнів Горбаківського НВК.


 

Водночас Олена Тинник побажала дітям цінувати такі унікальні подарунки, розповідати про анімаційний мурал на стіні закладу друзям і бути ближчими до сучасних технологій. Адже саме нинішнім школярам у майбутньому упроваджувати новітні технології в Україні. Також Олена Тинник роздала дітям буклети із зображенням першим Digital-сузір’ям муралів на карті України і адресами їх розміщенням. 

Читайте також: Гощанщина лідирує в кількості довгобудів за бюджетні кошти


 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50