стрічка

Уродженець Бабина візьме участь у «Іграх Нескорених»

18 Жовтня 2019, 12:50
935

Уродженець Бабина, а нині рівнянин, ветеран АТО Іван Лепеха представлятиме Рівненщину на міжнародних спортивних змаганнях у паралімпійському стилі «Ігри Нескорених».

Про це йдеться на сайті Рідний край.

Попередньо хлопці пройшли відбір за новими критеріями Міжнародної фундації «Ігор Нескорених». Це були спортивні тестування, анкетування, особисті інтерв’ю з психологом. Склад української команди обирала спеціально створена комісія під головуванням Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України за участю представників Міністерства у справах ветеранів, БФ «Повернись живим», ветеранських організацій, добровольчих формувань та громадянського суспільства. Потратити до складу збірної можна було лише за умови одностайного голосування всіх членів комісії.

Змагання проводять з метою вшанування військових ветеранів, сприяння їх реабілітації й адаптації до життя у мирних умовах. Уперше змагання відбулись 2014 року. Ініціатором їх проведення  був британський принц Гаррі.

«Ігри Нескорених» відбудуться у травні 2020 року в Нідерландах. Разом із Іваном Лепехою Рівненщину на змаганнях представлятиме ветеран АТО з Клеваня Андрій Бадарак. Загалом до складу збірної ввійшли 20 ветеранів АТО (ООС).

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024