стрічка

Гощанські депутати проти «формули Штайнмайєра» та продажу землі

08 Жовтня 2019, 14:50
2253

У Гощі відбулось позачергове засідання райради під керівництвом голови органу  Олександра Поліщука. Головною причиною скликання сесії стало бажання місцевих депутатів звернуться до Президента щодо скасування мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення та недопущення реалізації «формули Штайнмаєра».

Про це йдеться на сайті Гощанської районної ради.

З 34 депутатів прибули та зареєструвалися 18. 

«Попри саботаж частини депутатів, сьогодні відбулася сесія Гощанської районної ради, яка прийняла звернення до Президента України щодо «формули Штайнмайєра» та продажу землі.  Дякую депутатам фракції «Європейська солідарність», які в повному складі взяли участь у сесії .
P.S. додаю фото протоколу, хто проігнорував доленосні для України рішення», – пише депутат Юрій Ковальчук на своїй сторінці в Facebook.

Районні обранці розглянули три  питання порядку денного  – «Про звернення Гощанської районної ради до Президента України щодо недопущення реалізації так званої «формули Штайнмайєра», яка є неприхованою здачею національних інтересів і початком капітуляції України у російсько-українській війні». Ініціаторами прийняття звернення до керівництва держави стала Фракція ВО»Свобода» та БПП «Солідарність» Гощанської районної ради.

«Ми, депутати Гощанської ради, від імені наших виборців категорично проти реалізувати так звану «формулу Штайнмаєра», за якою, відповідно до Мінських угод,  запроваджується особливий статус Донбасу», – йдеться у зверненні.

Наступним народні обранці підтримали звернення до президента України щодо недопущення поспішного відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення і законодавчої заборони юридичним особам, іноземцям купувати українські землі. 

Наостанок, депутати заслухали інформацію начальника управління фінансів райдержадміністрації Людмилу Назарчук, та  одноголосно підтримали запропоновані зміни до районного бюджету на 2019 рік.

У «Різному» виступив  депутат районної ради Степан  Вознюк щодо ремонту  моста через річку Зеленка в селі Тучин, який має стратегічне значення для району, а також звернувся  до присутніх представників аграріїв з району, щоб розглянули можливість оренди землі в ДП ДГ «Тучинське» НВЦ «Соя», які знаходяться на території Тучинської та Дроздівської сільських рад.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024