стрічка

Безробітні апробували гощанський «профорієнтаційний маршрут»

05 Жовтня 2019, 15:00
1394

Фахівці Рівненського міського центру зайнятості організували для безробітних екскурсію в Гощанське навчальне відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Метою заходу було – ознайомити із професіями «Коваль ручного кування» та «Виробник художніх виробів з лози».

Про це йдеться на сайті Рівненського обласного центру зайнятості.

У ролі екскурсоводів виступили завідувач відділення Микола Корчевний, майстер з виробничого навчання групи «Коваль ручного кування», досвідчений коваль Сергій Торуля та майстер з виробничого навчання групи «Виробник художніх виробів з лози» Валентина Голуб.

Під час екскурсії безробітні переконалися у відмінних умовах навчання та потужності матеріально-технічної бази закладу, побували в кабінеті «Технології виготовлення металевих виробів», майстерні-кузні, музеї кованих виробів.

Сергій Торуля зауважив, що серед предметів, які вивчаються майбутніми ковалями, – технологія виконання ковальських робіт, допуски та технічні вимірювання, матеріалознавство, електротехніка, технічне креслення. Виробниче навчання передбачає вивчення прийомів робіт коваля, ковальське зварювання металів.  

Майстер виробничого навчання Валентина Голуб показала кабінет «Технології виготовлення плетених виробів» та майстерню для виварки лози, ознайомила із процесом лозоплетіння, починаючи від первинної обробки лози та до виготовлення готових виробів, розповіла про давні традиції лозоплетіння, які гармонійно поєднуються з сучасними технологіями виробництва. Пані Валентина запевнила, що володіючи майстерністю лозоплетіння, людина без роботи не сидітиме.



 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024