стрічка

Єдину партизанку Гощанського району привітали зі святом

23 Вересня 2019, 19:20
Єдину партизанку Гощанського раойну привітали зі святом 1076
Єдину партизанку Гощанського раойну привітали зі святом

З нагоди Дня партизанської слави привітали жительку райцентру, яка у дитинстві помагала партизанам.

Про це повідомляє Гощанська районна рада.

У неділю, 22 вересня в Україні відзначають Дня партизанської слави. Жителька Гощі 85-річна Ганна Томчук, дочка мужнього підпільника, вчителя Івана Томчука з села Павлівка на Вінниччині, в дитинстві разом із сестрою Катериною, бабусею Килиною, ризикуючи життям, допомагала партизанам загону імені Леніна – доглядали поранених народних месників у рідній хаті край Чорного лісу та при потребі дівчина була зв’язковою. Ганна Іванівна у 1943-му пережила жорстокий бій в оточеній фашистами домівці, загибель батька, арешт і допити в гестапо. Сьогодні вона – єдина жива партизанка у Гощанському районі.

Тож з особливою теплотою, зі щирими побажаннями міцного здоров’я та довголіття поздоровляли Ганну Іванівну, голова районної ради Олександр Поліщук, заступник Гощанського селищного голови Юрій Сульжук та голова районної організації ветеранів Мілія Музичук.

Гості привітали колишню партизанку зі святом, дякуючи за мирне небо та життя. Щиро побажали міцного здоров'я, довголіття, добробуту, спокою й радості та вручили квіти й цінні подарунки.

Свято береже Ганна Іванівна все, пов’язане з героїчною боротьбою її родини, земляків проти ненависних загарбників у ті далекі роки, зокрема фотографії, книги, де описані бойові операції партизанів загону, що базувався у лісі відразу за обійстям Томчуків.

За мужність і відвагу, проявлені в боротьбі з фашистами, Ганна Іванівна Томчук нагороджена орденом Вітчизняної війни ІІ ступеня, орденом «За мужність», медаллю «За бойові заслуги», знаком «Партизан Великої Вітчизняної війни».


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024