стрічка

Свята, іменини, народні прикмети: на Гощанщині святкують Красносільські вітряки

15 Вересня 2019, 10:00
Свята, іменини, народні прикмети: на Гощанщині святкують Красносільські вітряки 892
Свята, іменини, народні прикмети: на Гощанщині святкують Красносільські вітряки

Доброго ранку, дорогі читачі!

Бажаємо вам гарно провести час на Всеукраїнському фестивалі народної творчості «Красносільські вітряки»! 

У неділю, 15 вересня православні християни вшановують пам'ять святого мученика Маманта. На Русі його називали Мамонтієм Вівчарником, або Овчарником, і вважали покровителем овець, корів і кіз.

В церкві шанували пам'ять мученика Маманта, його батьків Руфины і Феодота. Відомо, що мати і батько Маманта були людьми знатними, але навіть незважаючи на це, вони не змогли уникнути сумної долі – під час гонінь і переслідувань прихильників християнської віри їх уклали в темницю, де обидва померли.

Іменини 15 вересня сатякують: Альфред, Антон, Демид, Леонід, Іван, Федір, Федот, Феодосій, Пилип, Юліан

Національний День Батька святкують в Україні у вересні. Це поки неофіційне свято, а дата запропонована низкою громадських організацій. Традиційні святкові заходи підкреслюють важливість ролі батька і сім’ї в цілому. Нагадаємо, що Всесвітній або Міжнародний День Батька святкують у третю неділю червня, а традиція почалася в США. Там він святкувався з 1966 року. В Україні, поряд з Національним святом, поважають і цю дату. 

Цей день в історії: 

533 - легіони Східної Римської імперії під керівництвом Велісарія вступили в Карфаген, це було спробою імператора Юстиніана I хоча б частково відродити колишню міць Римської імперії.

1821 - Гватемала, Гондурас, Коста-Ріка і Сальвадор (колишні іспанські колонії) проголосили незалежність.

1916 - прорив у методах ведення бойових дій: англійці вперше застосували танки, сталося це в битві на Соммі (Перша світова війна).

1917 - вийшов у тираж перший номер журналу Форбс (провідне економічне видання в світі, загальна аудиторія близько 5 млн людей по всьому світу, журнал славиться складанням різних рейтингів).

1917 - залишає в'язницю один з лідерів більшовиків Лев Троцький.

1922 - відкрито театр імені Марії Заньковецької у Києві (Україна).

1930 - карткова гра бридж (єдина з карткових ігор, визнана як вид спорту) виходить на міжнародний рівень.

1949 - першим канцлером ФРН став Конрад Аденауер (саме під його керівництвом Німеччина зуміла оговтатися від наслідків Другої світової війни).

1950 - морські піхотинці США почали Інчхонскую десантну операцію, даний наступ мав вирішальне значення на хід Корейської війни.

1982 - Папа Римський Іоанн Павло II дав особисту аудієнцію лідеру ОВП Ясиру Арафату, всупереч протестам з боку Ізраїлю.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024