стрічка

Нашестя білих метеликів: у Гощі знову запровадили карантин

10 Вересня 2019, 18:00
Фото ілюстративне 1405
Фото ілюстративне

На Гощанщині гектарами гинуть плодово-ягідні дерева від американського білого метелика, задля їх збереження у районі запровадили карантин.

Американські білі метелики відкладають личинки, від яких потерпають плодові дерева та клени. Шкідники вже встигли уразити в області 12 гектарів земель. Тому у кількох районах запроваджений карантинний режим. Про це повідомляє «5 канал».

За сприятливих умов кожна самиця метелика може відкласти відкладають до 2-2,5 тис. яєць,

У Гоща – майже жодного вцілілого плодового дерева. Усі вкутані у біле павутиння. Дерева почали гинути на початку літа. Метелики поширюються по деревах дуже швидко. День за днем окупують дедалі більше територій.

У соціальних мережах місцеві мешканці розміщають приголомшливі фото та відео, як гусінь лазить не лише по деревах, а й по стінах будинків та парканах.

Гусінь від білого метелика найбільше вражає плодові дерева та клени, але загалом від неї потерпають 250 видів рослин. Фітосанітарні служби запровадили карантин у Гощанському, Сарненському та Здолбунівському районах Рівненщини.

За прогнозами фітосанітарних служб, наступного року площі поширення метелика збільшаться, адже лялечки гусені благополучно зимують у корі дерев і гинуть лише при сильному морозі.

Тож рекомендують зрізати та спалювати уражені гілки та дерева чи піддавати їх хімічній обробці.

Читайте також :  Як побороти американського білого метелика

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024