стрічка

На історичну конференцію в Гощі приїхали понад 30 краєзнавців з Польщі та України

10 Вересня 2019, 16:16
На історичну конференцію в Гощі приїхали понад 30 краєзнавців 1126
На історичну конференцію в Гощі приїхали понад 30 краєзнавців

Понад 30 краєзнавців та науковців доповідали на історико-краєзнавчої конференції у Гощі.

«Я відкрив для себе Гощу» – це саме та цитата, яка підкреслила важливість проведення Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції «Гоща та її округа в історії і культурі Волині», повідомляє Гощанська селищна рада.

Понад 30 краєзнавців, науковців, а також поціновувачів історичної спадщини з різних міст, регіонів України та Польщі зібрались 8 вересня для того, аби поділитись свої науковими добірками та дослідженнями Гощанщини.

«Історія – це творення нас як нації. Дослідження українських та іноземних науковців, істориків та краєзнавців – безцінні. Особливо коли ми говоримо про наш рідний край», – відкрив пленарне засідання селищний голова Микола Панчук. 

Програма конференції була насичена історичними та краєзнавчими матеріалами найрізноманітніших форматів. А родзинкою стали дослідження, присвячені Ганні Валентинович, які були представлені двома поглядами: польським від Лєшека Вотрубські та українським від Валентини Романюк.

«Здійснилась моя заповітна мрія – проведення науково-краєзнавчої конференції, присвяченої історії моєї «малої Батьківщини», містечка Гощі та її округи. Ще раз мав нагоду пересвідчитись наскільки виріс рівень історичних знань і зацікавлення власним минулим після того як ми вирвались з обіймів «старшої сестри», – ділиться враженнями доктор історичних наук, професор Сергій Сегеда, 

В конференції взяли участь місцеві історики і краєзнавці, вчені з Києва, Рівного, Острога і навіть польського Щецина. Учасники та учасниці конференції відвідали мистецьку виставку «Гоща історична» в історико-етнографічному музеї «Погорина» та Гощанський парк.

За підсумками конференції видадуть науковий збірник.











 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024