стрічка

Іменини та свята 27 серпня: вшановують пам'ять святого пророка Міхея

27 Серпня 2019, 09:47
925

Доброго ранку, дорогі читачі!

На календарі 27 серпня. Приємно, коли робочий тиждень починається з вівторка. Нехай цей день буде легким та плідним. Посміхайтесь людям навколо, тіштесь теплими і сонячними днями, радійте літу. 

27 сепня День ангела відзначають Аркадій, Лукій (Лука, Лукіян), Маркел, Михайло, Феодосій.

27 серпня вшановують пам'ять святого пророка Міхея, який, згідно запевненнями вчених, жив у VIII столітті до нашої ери на території Іудеї. Вважається, що Михей став автором пророчої книги і основоположником тенденції спрощувати іудаїзм і його суть. Головне завдання для віруючого Михей бачив у смиренні, слухняності і здійсненні добрих вчинків. До слова, саме Михей одним з перших став говорити про прихід Ісуса Христа на землю.

У народі Михея прозвали Тиховєєм, оскільки 27 серпня було прийнято спостерігати за вітром і аналізувати, якою буде погода в найближчі дні. Вшановували мулярів, особливо тих, хто займався будівництвом храмів. Також вважали, що Михей протегує тим, хто хоче придбати житло.

Народні прикмети на 27 серпня

  1. Якщо дме сильний вітер - чекай дощовий вересень
  2. Вітру 27 серпня немає, або він дме не надто сильно - у вересні практично не буде опадів
  3. Журавлі 27 серпня відлітають у теплі краї - прикмета до того, що в середині жовтня місяця вже вдарять морози. Якщо ж журавлі поки не збираються на Південь, то зима, за прикметами, наступить не надто скоро.

Цей день в історії:

  • 1672 — об'єднана українсько-османсько-татарська армія, яку очолювали гетьман Петро Дорошенко, османський сулан Мухаммед IV і кримський хан Селім-Гірей, здобула фортецю Кам'янець (Кам'янець-Подільський) і вирушила на Галичину.
  • 1783 — перший політ шарльєра — аеростата з оболонками, наповненими воднем.
  • 1813 — у Дрезденській битві Наполеон I Бонапарт переміг союзну австро-прусько-російську армію.
  • 1831 — Варшава капітулювала військам фельдмаршала Паскевича, фактично поклавши край Польському повстанню 1831 року.
  • 1859 — свердловина, пробурена Едвіном Дрейком у штаті Пенсильванія, дала першу нафту. Це була перша нафтова свердловина, технологія буріння якої знайшла широке розповсюдження. Цей день вважають початком «нафтової ери».
  • 1913 — о 18 годині 10 хвилин Нестеров на літаку «Ньєпор»-IV піднявся над київським Сирецьким військовим літовищем і на висоті 600 метрів уперше в світі здійснив знамениту «мертву петлю», що згодом стала називатися «петлею Нестерова».
  • 1916 — Королівство Румунія оголосило війну Австро-Угорській імперії.
  • 1938 — в Римі відбувся Другий Великий Збір Українських Націоналістів, який офіційно затвердив Андрія Мельника на посаді голови Проводу Українських Націоналістів (лідера ОУН)
  • 1939 — відбувся перший у світі політ реактивного літака. Це був He-178 німецького авіаконструктора Ернста Хейнкеля.
  • 1955 — вийшло перше видання Книги рекордів Гіннеса.
  • 1977 — на Чорнобильській АЕС запустили в дію 1-й енергоблок.
  • 1991 — проголошення незалежності Молдови.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024