стрічка

Як у Гощі День Незалежності святкували

25 Серпня 2019, 13:56
2231

У Гощі відзначили 28 річницю Незалежності України, протягом дня в селищі відбувалися різні заходи. 

Зранку в старовинному парку пройшов шаховий турнір, організований селищною радою. Досить вдала святкова програма представлена Відділом культури і туризму Гощанської райдержадміністрації.

Святкове дійство розпочалося величним хоровим виконанням Молитви Господньої «Отче наш» на музику Миколи Леонтовича.

Грамотами нагородили працівників виробництва, освіти і культури, воїнів АТО, воїнів військового інциденту в Афганістані. Серед нагороджених робітники відомого в Україні Гощанського заводу продтоварів, виробників оригінальних кондитерських виробів торгової марки «ПриГощайся», директорка Любов Гончар.

Нагородили й чотирьох учасників, які мали безпосереднє відношення до новітньої історії державотворення: учасника АТО Олексанра БлохаВасиля Руденка, народного депутата України І скликання, одного з фундаторів Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», відомого археолога, вихідця з Гощі, доктора історичних наук Сергія Сегеду, першу просвітянку, голову районного осередку «Союзу українок» Аллу Машлай.

Майстерно виконував українські пісні і сподобався всім запрошений на свято лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, інструментально-вокальний ансамбль «SoloMia» з Києва.

Художня виставка картин Першого міжнародного мистецького пленеру в Гощі «Гоща історична», який відбувався 15-21 серпня за участю професійних художників України і Білорусі, була представлена Гощанським історико-етнографічним музеєм «Погорина».

Петро Зубкевич презентував фотовиставку Ф«Україну в серці збережу».

Для дітей організували майстер-клас «Пластова точка». Гощанські пластуни, на чолі з виховником Тарасом Владичуком, не тільки презентували пластову юнацьку організацію, а й свій оригінальний «монетний двір» який невтомно тиражував всім бажаючим пам’ятні монети із символічною лілейкою.

Завершився захід з нагоди 28 річниці Дня Незалежності України святковою дискотекою «Під зоряним небом».

1

1

1

1

1

1

1

2

1

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024