стрічка

Художники з Білорусі пишуть полотна у Гощі

16 Серпня 2019, 14:55
1178 Джерело: http://hoshcha-rada.gov.ua

П'ять днів художники із України та Білорусі писатимуть полотна в Гощі, результати їхнього перебування в селищі зможете переглянути в Гощанському історико-етнографічному музеї «Погорина», де екпонуватимуться роботи митців.

Про це повідомляють на сайті Гощанської селищної ради

«Пленер ми запланували як частину культурної програми Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції в Гощі, яка відбудеться 8 вересня. Місцевий гід Володимир Коташевський знайомив митців із історичними та культурними надбаннями краю, а вони обирали місця, які відтворюватимуть у своїх роботах», – розповідає один із організаторів конференції Валерій Бейлах.

Робоча група складається із представників Рівненського художнього мистецького об’єднання «Колоарт» та  членів Вітебської спілки художників на чолі із Тетяною Воронковською.

«Усі художники вперше в Гощі.  Ми вже визначилися із місцями, які відтворюватимемо на полотнах. Щодня кожен художних писатиме одну картину. Потім роботи допрацьовуватимуть в студіях. Опісля проведемо виставку в Гощі та Рівному. 12 робіт залишаться в експозиції місцевого музею», – розповідає членкиня спілки художників України, керівниця групи Тетяна Лукашевич.

Привітав творчих людей і селищний голова Микола Панчук. Він наголосив на важливості збереження історико-культурної спадщини регіону, обміну творчими ресурсами та промоції селища, у тому числі через арт об’єкти.

«8 вересня в рамках проведення Всеукраїнської конференції в Гощі ми відкриватимемо виставку, де експонуватимуть роботи запрошених художників. Частину робіт залишиться в Музеї, частина – прикрашатиме галереї інших мистецьких студій. Таким чином ми популяризуємо історичні, культурні місця Гощі, намагаємося зберегти культурну спадщину й привабити туристів», – зазначив керманич селища. 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024