стрічка

У Рясниках парафіяни почергово користуватимуться церквою

16 Серпня 2019, 12:08
2212

У селі Рясники Гощанського району встановили почеергове користування місцевою Свято-Покровською церквою.

Відповідне розпорядження підписав виконуючий обов'язки голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, повідомляють у відомстві.

«Розглянувши заяву уповноважених представників «Релігійної громади Свято-Покровської парафії Рівненської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) села Рясники, Гощанського району Рівненської області», керуючись Законами України «Про місцеві державні адміністрації», «Про свободу совісті та релігійні організації», відповідно до розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації від 09 липня 2019 року
№ 635 «Про використання Покровської церкви в с. Рясники Гощанського району», беручи до уваги відсутність згоди на почергове користування Покровською церквою в с. Рясники Гощанського району з боку релігійної громади Української православної церкви в с. Рясники Гощанського району, і те, що у с. Рясники Гощанського району відсутні інші православні культові будівлі, враховуючи інформацію Гощанської районної державної адміністрації від 15 липня 2019 року № 457/01-84, та з метою забезпечення прав віруючих релігійних громад:  Затвердити порядок почергового користування культовою будівлею – Покровською церквою в с. Рясники Гощанського району по вул. Рівненська, 2, що є пам’яткою архітектури місцевого значення (охоронний № 65-Рв) і належить до державної власності, «Релігійною громадою Свято-Покровської парафії Рівненської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) села Рясники, Гощанського району Рівненської області» (статут зареєстровано розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації від 20 липня 2015 року № 378, із змінами та доповненнями, зареєстрованими розпорядженнями голови Рівненської обласної державної адміністрації від 27 січня 2017 року № 32 та від 02 квітня 2019 року № 282) і релігійною громадою Української православної церкви в с. Рясники Гощанського району (статут зареєстровано рішенням виконавчого комітету Рівненської обласної Ради народних депутатів від 25 вересня 1991 року № 173), згідно з додатком», – йдеться у документі.

Також у розпорядженні зазначено, що органи місцевої влади повинні щомісяця інформувати облдержадміністрацію про релігійну ситуацію в цьому селі. 

Правоохоронцям доручили чергувати біля храму під час богослужінь, аби уникнути можливих сутичок між парафіянами двох конфесій. 

Читайте також: Гощанщина: дві релігійні громади зареєстрували у складі ПЦУ

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024