стрічка

Для музею у Гощі зібрали чималу експозицію

12 Серпня 2019, 21:26
1384

Провідна етнографиня, завідувачка відділу етнографії  Рівненського обласного краєзнавчого музею Алла Українець оглянула експонати, які збурігатимуться у майбутньому музеї в Гощі.

Про це виданн. «Район.Гоща» розповів краєзнавець Валерій Бейлах

 «Оглянувши приміщення, де планують найближчим часом розмістити музей, зрозуміла, що йому таки бути. І хоча будинок потребує ремонту, завдяки ініціативі та ентузіазму Валерія Бейлаха, показувати в ньому є що. Ним зібрано вже чимало цікавих експонатів, сформовано непогану етнографічну колекцію. А ще дуже хочеться вірити, що окраса селища – будинок Валевських , що так сильно постраждав від рук сучасних вандалів, таки оживе, трансформувавшись разом із парком та музеєм у цікавий культурний комплекс», – сказала Українець. 

Алла Українець
Алла Українець

 

Також етнографиня зазначила, що селищний голова Микола Панчук зацікавлений у культурному розвитку Гощі та в тому, щоб туристи не залишали поза увагою місцеве Погориння.


«Щоб розпочати нелегку, але добру справу, не потрібно багато людей. Достатньо кількох, але таких, що вірять в її успіх, тоді неодмінно надійде допомога і справа буде успішно завершена. Тому звертаюся до мешканців Гощанського району та всіх небайдужих : давайте допоможемо всі разом створити музей Погоринського краю! Нам є що показати, ми є нащадками унікальної культурної спадщини!», – резюмувала Алла Українець.

Читайте також: Електронна пенсія: що гощанам варто знати про нову послугу 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024