стрічка

У Гощанському районі фермер не сплачував орендну плату за 109 гекраів землі

02 Серпня 2019, 10:47
1000

У Гощанському районі прокуратура через суд розірвала договір оренди з підприємцем, який не виконував умови договору.

Здолбунівською місцевою прокуратурою під час вивчення стану додержання вимог земельного законодавства на території Гощанського району встановлено факт порушення інтересів держави суб’єктом господарювання, який упродовж тривалого часу використовував земельну ділянку площею 109 га вартістю 32 мільйони гривень не виконуючи обов’язки, передбачені умовами договору, зокрема щодо сплати орендної плати. Про це повідомляє прес-служба Здолбунівської місцевої прокуратури.

Внаслідок таких протиправних дій органи влади були позбавлені можливості розпоряджатися земельною ділянкою, зокрема передавати її в користування іншим особам, у зв’язку з чим порушено як економічні інтереси держави, так і інтереси місцевої територіальної громади, оскільки орендна плата за користування землею не надходить.

Щоб відновити порушені майнові права держави, місцева прокуратура  пред’явила позов до суду щодо розірвання договору та повернення земельної ділянки.

Рішенням господарського суду Рівненської області від 29.07.2019, позов задоволено в повному обсязі, договір розірвано, земельну ділянку повернуто у власність держави.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024