стрічка

Міжнародний день пива: події і свята 2 серпня

02 Серпня 2019, 08:37
1413

Доброго ранку, дорогі читачі!

2 серпня День ангела відзначають Аарон, Авраамій, Опанас, Ілля (Ілія Пророк), Касьян, Леонтій, Сава.

Нині Міжнародний день пива. Щорічне неофіційне свято відзначають в першу п'ятницю серпня. Виникло в 2007 році в Санта-Круз, Каліфорнія з ініціативи Джессі Авшаломова

У православній церкві 2 серпня вшановується пам'ять святого пророка Іллі, який, згідно з історичними відомостями, жив у IX столітті до нашої ери і був відомий як ревний християнин, активно боровся з ідолопоклонством і нечестием. Відомо, що саме пророк Ілля був узятий живим на небо - про це сказано в Біблії. Так, Ілля вирушив до Бога на вогненній колісниці, після чого його стали називати не інакше, як громовержець. В день його пам'яті влаштовували хресний хід і молилися про дощ або ясній погоді.

рацювати в день Іллі небажано, оскільки існувало вірування, що святий може покарати людину неврожаєм і хворобами. Селяни вважали, що 2 серпня на білий світ виходять все гади і дикі тварини, а тому, намагалися не випускати худобу на пасовище. Була поширена прикмета, згідно з якою не можна впускати в будинок кішок і собак - це може залучити блискавку, якою селяни дуже боялися.

Народні прикмети на 2 серпня

  1. Глухий грім на Іллю віщує невеликий дощ, і навпаки, сильна злива почнеться, якщо на Іллю чути гучний грім
  2. Безперервно грім гримить - чекай сильного граду
  3. Дощ на Іллю віщує хороший врожай зернових у наступному році
  4. Вранці 2 серпня на небі хмар багато - у наступному році потрібно проводити ранній посів та очікувати такого ж раннього врожаю. Якщо небо опівдні затягнуло, то посів буде середнім. Небо насупилося до вечора - чекай пізнього посіву і поганого врожаю.
  5. Не можна їсти суницю після Дня Іллі - інакше засипати станеш

Цей день в історії:

  • У 1918 році гетьман України Павло Скоропадський затвердив закон про створення фонду Національної бібліотеки Української держави.
  • У 1953 році в Києві відкрили дитячу залізницю.
  • У 1990 році в Дніпропетровську (нині Дніпрі) розпочалися Дні козацької слави, присвячені 500 річчю українського козацтва.
  • У 2017 році за допомогою CRISPR, особливих локусів бактерій і архей, що складаються з прямих повторюваних послідовностей, які розділені унікальними послідовностями, вперше видалили дефектну ДНК з людських ембріонів.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024