стрічка

У Бабині розтратили майже чотири мільйони державних грошей

08 Липня 2019, 15:42
Фото ілюстративне 3097
Фото ілюстративне

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели фінансовий аудит бюджет Бабинської ОТГ, що в Гощанському районі,  за 2016-2018 роки та встановили неефективне використання коштів на суму 3, 969 мільйона гривень.

Як повідомляють у відомстві, через невжиті заходи по стягненню податкової заборгованості та нерозірвані договори оренди з ПП «Овас», після банкрутства підприємства, земельні ділянки не передали іншим орендарям. Через це бюджет громади недоотримав у 2017-2018 роках майже 1,8 мільйона гривень. 

За умови укладання договору оренди на земельну ділянку з новим власником виробничих приміщень доходи  бюджету Бабинської ОТГ збільшаться на 667 тисяч гривень на рік.  

У 2018 році за рахунок коштів освітньої субвенції придбано 2 спеціалізованих шкільних автобуси без дотримання умовспівфінансування, тобто не забезпечено співфінансування за рахунок коштів бюджету об’єднаної громади на суму 1,04 мільйона гривень.

Також встановлено інші факти неефективного використання бюджетних коштів, а саме: на сплату єдиного соціального внеску на зарплату працівників, які працювали на неповну ставку, виготовлення проектно-кошторисної документації з виконання капітальних ремонтів, за якими в досліджуваному періоді фінансування та роботи не проводились, проведення видатків з утримання установ, які не є першочерговими тощо.

За результатами аудиту надано низку пропозицій, реалізація яких сприятиме забезпеченню дотримання вимог бюджетного законодавства, уникненню необґрунтованих витрат, врахуванню усіх можливих резервів наповнення сільського бюджету та підвищенню ефективності використання бюджетних коштів.

Про результати контрольного заходу поінформовали  Рівненську обласну державну адміністрацію та Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України. 

Нагадаємо, що аудитори Рівненщини протягом січня – травня 2019 року забезпечили відшкодування втрат ресурсів на суму майже 7 мільйонів гривень.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024