стрічка

Гощанам доведеться платити за паркани

24 Червня 2019, 15:43
Фото ілюстративне 2108
Фото ілюстративне

Один із жителів вулиці Січових Стрільців у Гощі збудував паркан на своєму подвір'ї, вкравши у громади 3 метри землі та звузивши проїжджу частину.

Про порушення Гощанській селищній раді повідомили люди телефоном, кажуть у відомстві

Комісія  селищної ради у складі землевпорядниці Тетяни Дмитрієнко, інспекторки благоустрою Альони Вахер та заступника селищного голови Юрія Сульжука виїхали на місце події для з’ясування усіх обставин. Комісія факт порушення межі власної ділянки підтвердила. Відтак, звернулася до приватної фірми «ПО Земельні ресурси» з проханням винести межі дороги на вул. Січових Стрільців. Коли фахівці провели відповідний аналіз, то з’ясували, що практично усі мешканці вулиці вийшли за межі своїх ділянок. Простіше кажучи, встановили паркани на дорозі. А дорога – це землі загального користування Гощанської селищної ради.

Фахівці селищної ради та «ПО Земельні ресурси» межі дороги відбили. На зборах вулиці мешканців повідомлять про факт порушення меж власних земельних ділянок.

Наразі фахівці селищної ради обговорюють два варіанти вирішення цієї ситуації. Один з них полягає в тому, щоб люди розбирали паркани й переносили їх на свою територію. Інший – оренда ділянок загального користування, які опинилися за незаконно спорудженими парканами.

Фахівці ради називають це пілотним проектом, який розпочнеться із вул. Січових Стрільців. А надалі цю практику планують поширювати на інші вулиці селища.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024