стрічка

Гощани презентували гендерну ініціативу в Одесі

24 Червня 2019, 11:06
900 Джерело: http://hoshcha-rada.gov.ua

Гощанський селищний голова Микола Панчук взяв участь у ХV Українському муніципальному форумі в Одесі, щорічному заході, на якому дискутують щодо спільної позиції органів державної влади, Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, подальшої децентралізації влади, посилення відкритого врядування, підтримки економічного розвитку громад та переймають досвід іноземних партнерів.

Цьогоріч захід став важливим для громади Гощі ще й тому, що на ньому презентували проект «Посилення впливу жінок Гощанського району та Смизької ОТГ на  ухвалення рішень на місцевому рівні шляхом створення громадських організацій», який Гощанська селищна рада та Смизька ОТГ виграли у співпраці із Центром громадських взаємодій «СІВІТАС» на конкурсі гендерних ініціатив Асоціації Міст України. Микола Панчук прилучився до представлення проекту на секції АМУ з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків та розповів чому в Гощі важливо писати та реалізовувати проекти на таку тематику, повідомляють у селищній раді.

«Ми зацікавлені в розвитку інституцій громадянського суспільства в Гощі та Гощанському районі. Важливою складовою в цьому процесі є інтеграція жінок в суспільне життя регіону. Найпростіше це зробити шляхом створення громадської організації, яка б акумулювала інтелектуальні, творчі ресурси місцевих лідерок й впливала на формування пріоритетних напрямків життєдіяльності селища. Потрібно реалізовувати проекти із урахуванням інтересів усіх членів громади й формувати сталу платформу для розвитку громадянського суспільства, популяризувати Гощу, як селище, яке підтримує інноваційні ідеї, сприяє їхньому втіленню й дає рівні можливості для жінок та чоловіків. Приємно, що ми цей проект реалізовуватимемо у співпраці із Смизькою ОТГ. Це дасть можливість налагодити комунікацію не лише жінкам громад, а й органам місцевого самоврядування», - наголосив Микола Панчук.

На конкурс гендерних ініціатив Асоціації Міст України подали 40 запитів. 9 з них, поміж ними й проект, написаний у партнерстві із Гощанською селищною радою, підтримали. Завтра запланована церемонія вручення сертифікатів переможців гендерних ініціатив.

Читайте також:  Електронний рецепт від лікаря та е-медична картка: як це працює

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024