стрічка

Свята, іменини, народні прикмети 23 травня

23 Червня 2019, 08:00
Фото ілюстративне 794
Фото ілюстративне

Доброго ранку, дорогі читачі.

Сьогодні неділя, 23 червня.

День ангела святкують: Антоніна,  Василь, Микола, Павло, Тимофій, Олександр, Никон, Феофан.

Привітайте іменників зі святом!

23 червня міжнародна спільнота відзначає Міжнародний день вдів та День державної служби ООН,  а також – Міжнародний Олімпійський день.

Щодо національних свят, то сьогодні в Україні  – День державної служби. Дата для святкування була обрана не випадково, а за аналогією з Днем держслужби ООН. Статистика стверджує, що сьогодні в Україні близько 300 тисяч громадян займають посади державних службовців.

Цей день в історії: 

  • 1803  – початок ери парових суден. Перший зразок було продемонстровано на річці Сена Робертом Фултоном.

  • 1868 – з’явилася перша друкарська машинка. Демонстрація винаходу американця Крістофера Шоулза пройшла у Вісконсіні. Перший екземпляр мав досить великий розмір і міг друкувати лише великі літери. До всього, папір був у середині пристрою, тож друкар навіть не міг бачити результатів своєї роботи.

  • 1917 – проголошення автономії України відповідно до прийнятого Центральною радою I Універсалу. Автором документу був Володимир Винниченко.

  • 1941 – початок наймасштабнішої в історії танкової битви між військами фашистської Німеччини та СРСР. Подія відбулася в районі Луцьк-Рівне-Дубно-Броди.

  • 1987 – український спортсмен Сергій Бубка у Празі встановив новий світовий рекорд у стрибках з жердиною – 6.3 сантиметри.

  • 1990 – на історичну Батьківщину почали повертатися кримські татари.

    2001 – папа римський Іван Павло II відвідав Україну з офіційним візитом.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024