стрічка

У Гощанському районі вшанували загиблих у Другій світовій війні

22 Червня 2019, 10:53
865

У переддень Дня скорботи і вшанування жертв війни в Україні, 21 червня, жителі гощанщини поклали квіти до пам’ятників загиблим воїнам.

Однією з найбільш трагічних дат в історії нашого народу є день початку Другої світової війни в Україні – 22 червня 1941 року. Про це провідомляє прес-служба Гощанської РДА.

Відповідно до Указу Президента України щорічно 22 червня відзначається День скорботи і вшанування жертв війни в Україні.

У переддень скорботного дня, 21 червня, голова райдержадміністрації Юрій Ковальчук, голова районної ради Олександр Поліщук, представники трудових колективів і громадськості вшанували пам'ять усіх, хто поліг на полі бою, загинув у концтаборах, помер від важких ран у роки війни та після неї, хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятників загиблим воїнам - меморіалу Слави та наріжного каменю, на місці якого буде встановлено пам’ятник героям визвольних змагань - воїнам УНР та УПА, Небесній Сотні та учасникам українсько-російської війни.

«З кожним роком серед нас залишається все менше учасників і свідків тих подій. Але ми їх пам'ятаємо і не маємо права забувати адже в ім'я рідної країни вони віддали найдорожче - життя. Відновлюючи в пам’яті велику людську трагедію часів Другої світової війни, переосмислюючи нинішні події, які відбуваються на території України, ми всім серцем бажаємо миру нашій державі», – йдеться на сторінці Гощанської РДА,







 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024