стрічка

На Гощанщину привезуть чудотворну ікону, яка зцілює від безпліддя

19 Червня 2019, 14:36
3505 Джерело: rivne.church.ua/

На Гощанщину привезуть чудотворну ікону з Одеської області «Духмяний цвіт» (Ізмаїльська).

Святиня перебуватиме на Рівненщині протягом кільком днів. До нашого району образ привезуть 7 липня, повідомлють у Рівненській єпархії УПЦ МП

О 8 годині ранку ікону зустрічатимуть у Свято-Покровському жіночому монастирі у Гощі. З 11 до 13 години святиня перебуватиму у селі Андрусіїв у  жіночому монастирі. З 14 до 16 години до образу зможуть приклонити жителі Горбакова у Свято-Троїцькому храмі.

Довідково:

Ікона Пресвятої Богородиці «Духмяний цвіт» («Благоуханный цвет») (Ізмаїльська) є місцешанованим образом Одеської єпархії. Іконографічно образ схожий з іконою Божої Матері «Неувядаемый цвет». У давніших образах відмінність полягала в тому, що Богородиця тримала розпущену гілку в руках. Зараз ця різниця не дотримується, і тому прийнято вважати, що це один і той же образ.
Ізмаїльська ікона «Благоуханный цвет» була написана в XIX столітті, імовірно грецьким іконописцем. Вона була сімейною іконою благочестивих жителів міста Ізмаїла Георгія і Марії (прізвища залишилися невідомі), і тому на іконі присутні небесні покровителі цього сімейства – святі великомученик Георгій Побідоносець і рівноапостольна Марія Магдалина.
У 1937 році ікона була подарована ними Ізмаїльському чоловічому монастирю святих рівноапостольних Костянтина і Олени.
2004 року зафіксований випадок мироточення цієї ікони. Але головним свідченням її чудодійної сили є випадки зцілення людей. Свідченням цього є численні усні та письмові подяки людей з усіх куточків нашої країни. Відомо, що ікона «Благоуханный цвет» допомагає при захворюваннях ніг, при лікуванні безпліддя, допомагає в народженні і вихованні дітей, сприяє сімейному благополуччю тих, хто молиться перед нею.

 

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024