стрічка

Безробітні із Гощанщини здобули фах лицювальника

09 Червня 2019, 11:00
1066

Після 5 місяців навчання в РЦПТО ДСЗ, на державній кваліфікаційній атестації слухачі підтвердили хороші теоретичні знаннята продемонстрували практичні навички у своїх пробних кваліфікаційних роботах.

Майбутні майстри навчилися облицьовувати плитками поверхні стін та підлоги, виконувати стяжки, готувати розчини і клейові суміші, настилати підлоги керамічною плиткою, застосовувати різні механізми та інструменти та багато іншого

У групінавчалися безробітні, направлені Гощанською, Дубенською, Березнівською районнимифіліями Рівненського обласного центру зайнятості та Рівненським міським центром зайнятості. Як коментує супроводжуючий групи Антон Аніскін, слухачіуспішно опанували роботи з облицювання поверхонь стін керамічною плиткою на розчині та  облицювання поверхонь стін керамічною плиткою з використанням клейової суміші, відпрацьовуючи навички як на підприємствах роботодавців, так і в начальній майстерні.

Затребувана професія приваблює багатьох бажаючих, проте роботодавець все частіше обирає кваліфікованих робітників, яким можна доручити важливі об’єми робіт, не побоюючись за якість і терміни.

Голова державної кваліфікаційної комісії, директор ТОВ «Респектєвробуд» Іван Аніскін коментує: «Слухачі проявили сумління, добрі знання і навички під час виробничої практики, виконували реальні завдання, вивчали професію біля досвідчених майстрів, що не могло не позначитися на рівні відповідей під час іспиту. Ми готові надати робочі місця випускникам». Серед кращих - Вадим Башаз Рівного. Як і більшість його одногрупників, рівнянин готовий до виконання лицювально- плиточних робіт, знає основи професії, володіє професійним інструментом, сучасним обладнанням, у т.ч. електроінструментом.

Професія лицювальника-плиточника має давню історію і сьогодні, під впливом науково – технічного прогресу, зазнала багато змін. З’являються нові машини і механізми, впроваджуються новітні оздоблювальні матеріали, застосовуються сучасні розроблені на основі нових технологій розчини для скріплювання плиток.Робота плиточника відповідальна і цікава, адже інтер’єрний ансамбль та довговічність того чи іншого приміщення залежатиме не лише від вдалого підбору плитки, але і якісного її укладання.

Як коментує майстер виробничого навчання РЦПТО ДСЗ Галина Якимчук, слухачі відшліфовували своє вміння на одному з кращих підприємств Рівного, отримали перспективу працевлаштування та відмінні комунікації.

Урочисто привітала і вручила випускникам свідоцтва державного зразка заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко.Лицювальник-плиточник – незамінний робітник при оздобленні внутрішніх поверхонь будівель, а кваліфікований робітник – це також запорука якісної роботи усієї команди будівельників. Професійне навчання – важливий і надійний крок до нового етапу та успішного життя. Приєднуйтеся!

 

 

 

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024