стрічка

Свята, іменини, народні прикмети 6 червня

06 Червня 2019, 08:00
Фото ілюстративне 1037
Фото ілюстративне

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні четвер, 6 червня. Завжди намагайтеся прагнути до кращого, ніколи не зупиняйтеся, цінуйте кожну мить життя. Будьте щасливі тут і зараз!

6 червня День ангела відзначають Григорій, Іван, Каллініком, Киріак, Маркел, Маркеллін, Маркіяна (Мартьян), Мелетій (Мелентій), Меркурій, Микита, Палладія, Певка, Семен, Серапіон, Сергій, Степан, Сусанна (смоктання), Фауст, Федір, Фелікс (Філікс), Феодоріск, Фіст, Фотій (Фотина), Християн.

Сьогодні День журналістів України. Професійне свято працівників засобів масової інформації України відзначають щорічно 6 червня - в день прийняття Спілки журналістів України в 1992 році до Міжнародної федерації журналістів. Відповідний Указ Президента України № 251/94 був підписаний 25 травня 1994 року.

Цьогоріч на 6 червня випадає свято Вознесіння Господнього.  Свято Вознесіння - це одне з центральних свят усього християнського світу. 

Свято Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа в Небесні Оселі відзначається християнами всього світу на 40-й день після свята Воскресіння Господнього, тобто свята Пасхи Христової. Як правило це відбувається в четвер 6-го тижня, рахуючи з Дня Великодня. 

Народні прикмети на 6 червня

  1. Калина, шипшина і суниця в цвіту – до врожаю сироїжок.
  2. Трава сильніше звичайного пахне – до дощу.
  3. Дощовий день – до врожаю грибів.
  4. Шипшина зацвіла – заморозків більше не буде.
  5. Жаби ввечері голосно квакають – на хорошу погоду.
  6. Немає роси – до дощу, багато роси – до вітру.
  7. Сонце при сході за собою світлий слід залишає – до дощу.
  8. Великі роси – до родючості землі, часті тумани – до грибного році.
  9. Мурахи біля мурашника гуляють – на гарну погоду.
  10. Квіти шипшини, кульбаби і фіалки закрилися серед дня – буде дощ.

Цей день в історії:

  • 1912 р. - на Алясці відбулось найпотужніше у ХХ столітті виверження вулкану Новарупта - шар лави та попелу вкрив територію площею 100 квадратних кілометрів.
  • 1922 р. - у СРСР створено Головне Управління у справах літератури, яке відповідало за цензуру.
  • 1925 р. - американський промисловець Волтер Персі Крайслер заснував автомобільну компанію Chrysler.
  • 1933 р. - у місті Кемден (США) запрацював перший в світі кінотеатр, в якому можна було дивитись фільм, не виходячи з авто. Вартість квитка - 25 центів з людини, ще 25 центів - за авто.
  • 1994 р. - за ініціативою делегатів I-го Всеукраїнського з'їзду редакторів газет і журналів Президент України своїм указом визначив 6 червня як День журналіста.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024