стрічка

Представники Гощі навчали дітей Одещини фінансовій грамотності

17 Травня 2019, 11:43
1027

Проектний менеджер Гощанської селищної ради Анастасія Сухляк та волонтер Корпусу миру США Колтон Есплін взяли участь у конференції «Покоління Z», яка пройшла в містечку Арцизьк, на Одещині.

Там вони навчали місцевих школярів фінансової грамотності та ділилися досвідом Гощі в реалізації проектів розвитку громади. Про це йдеться на сайті Гощанської селищної ради.

Конференція тривала два дні. Її організували волонтер Корпусу Миру Оуен Патрік Макх’ю та його український партнер Ілля Крамар. Основна мета заходу – розказати дітям про сучасні тенденції на ринку праці, можливості волонтерства та соціальних мереж.

«Волонтери Корпусу Миру працюють в різних частинах України й обговорюють проекти, які втілюють у власних громадах/ Мене та Анастасію запросили на конференцію прочитати курс «Фінансова грамотність». За основу ми взяли заняття, які проводили гощанцям й пристосували їх до віку слухачів. Я переконаний, що це дозволить дітям відповідально планувати свій бюджет й розподіляти ресурси, навіть коли йдеться лише про «кишенькові», – розповідає Колтон Есплін. 

 

Також під час конференції відбулася дискусійна панель «Роль молоді в формуванні громадянського суспільства». На ній, разом із головою Арцизької РДА, іншими волонтерами, висловлювалася й Анастасія Сухляк.

«Неформальна освіта дає шанс сучасним підліткам отримати знання, які потрібні для успішностіМи стали частиною команди, яка вчила школярів фінансової грамотності. Інші теми доповідей стосувалися медіаграмотності, проектного менеджменту, лідерства та критичного мислення. Якщо опанувати ці сфери – то можна упевнено крокувати життям, незалежно від того, яку професію опанує дитина», – ділиться враженнями про конференцію Анастасія. 

Зі слів Колтона та Анастасії на конференції дітям дали дієві інструменти, які вони зможуть використовувати. Саме тому подібний захід волонтер Гощанської селищної ради та його партнерка планують восени провести в Гощі.

Читайте також:

Волонтер із США поділився, чим упродовж двох років займатиметься у Гощі

Американець вчитиме гощанців розпоряджатися грішми

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024