стрічка

Мнишин: на церковному подвір’ї побилися віряни ПЦУ та УПЦ (МП)

15 Травня 2019, 19:42
3496

Черговий релігійний конфлікт розгорівся у селі Мнишин Гощанського району розгорівся начебто через те, що віряни ПЦУ не пустили до храму прибічників УПЦ (МП).

Конфлікт, який трапився у неділю, 12 травня, на офіційному сайті Рівненської єпархії УПЦ (МП) описали до найменших подробиць. Якщо вірити цій інформації, прихожани ПЦУ серед ночі зрізали замки на місцевій Свято-Покровській церкві, а коли прихильники Московського патріархату прийшли зранку на службу, вхід на подвір’я їх загородили кремезні чоловіки.

Коли ж до храму на службу приїхав священик ПЦУ з хористами із села Подоляни, між вірянами обох конфесій зчинилася сутичка. Зрештою священик УПЦ (МП) став правити службу під церковними воротами.

«Молитва українською була надто короткою, після цього священик КП та його хористи покинули Свято-Покровську церкву, прибічники ПЦУ залишились охороняти храм та навісили свої замки», – пишуть на сайті УПЦ (МП).

У свою чергу благочинний Гощанського району протоієрей Анатолій Мирончук про ситуацію у Мнишині говорить не багато. Наголошує лише, що більшість жителів села вирішили перейти до складу ПЦУ, тож він зобов’язаний прислати на прихід священика. До сутички, запевняє, не має жодного відношення.

«Люди самі прийняли рішення увійти до храму, кажуть, що їм увірвався терпець і хочуть молитися у своїй церкві. Мене про це не повідомляли», - додає отець Анатолій.

Коментарі
15 Травня 2019, 23:51
Прошло всего одно поколение и люди стали дикарями...
19 Травня 2019, 18:39
мммьслим
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024