стрічка

На Гощанщині працювали французькі волонтери

21 Квітня 2019, 09:00
Фото ілюстративне 1715
Фото ілюстративне

У рамках міжнародної акції солідарності студенти-волонтери громадської організації Human'East, з французького міста Лілль працювали у селі Тучин Гощанського району.

Впродовж 14 – 19 квітня іноземці відвідали сиротинці, лікарні. Щоб охопити якомога більше закладів у різних куточках Рівненщини, 15 волонтерів розділилися на чотири групи. Завітали й у дитячий соціальний заклад у Тучині.  

Упродовж року французькі студенти збирали благодійні внески, брали участь у грантових програмах, аби витратити ці кошти для українських дітей. Серед подарунків, які привезли з собою, було медичне обладнання, спортивний інвентар для реабілітації діток з обмеженими можливостями, ліжечка, матеріали для ремонту, книги, іграшки та солодощі.  

Усі волонтери – учні Вищої школи економіки міста Рубе, що поблизу Лілля. Щороку з ними працюють двомовні українські студенти, котрі допомагають  спілкуватися з менеджерами відвідуваних закладів.

Волонтери розповіли, що їх громадська ініціатива діє у Франції з 1987 року. Спочатку її місією було підтримати населення на територіях, що зазнали радіаційного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Тепер Міжнародна асоціація солідарності EDHEC Business School, Human'East, працює в Україні для поліпшення умов життя хворих, дітей-сиріт та неблагополучних дітей.

Щороку волонтери виїжджають у двотижневу місію, під час якої оцінюють матеріальні потреби дитячих установ: педіатричних лікарень, спеціалізованих шкіл, санаторіїв та дитячих будинків і допомагають їх забезпечувати. Human'East тісно співпрацює з місцевими асоціаціями та неурядовими організаціями, а також з місцевими викладачами та студентами.

Читайте також: На хуторі неподалік Микулина горіла господарська будівля

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024