стрічка

Випустили конверт із фотографією відомої гощанки

18 Квітня 2019, 10:00
1118

У колекції клубу «Юнона» є новий експонат – конверт із фотографією уродженки села Садове Гощанського району Ганни Валентинович (Любчик), яку нагородили медаллю Свободи США.

Загинула Ганна Валентинович 10 квітня 2010 року в авіакатастрофі під Смоленськом разом із представників найвищої державної влади Польщі. Ця жінка є фактичною засновницею у 1980 році професійної спілки, яка стала рушійною суспільно-політичною силою у поваленні комуністичного режиму в Польщі, а тепер містком єднання між Польщею і Україною.

Нещодавно у знак пам′яті матері польської «Солідарності» у селі, де вона народилася, на фасаді школи встановили меморіальну дошку. На відкриття якої приїхали віце-консул Генерального консульства Республіки Польщі у Луцьку Тереза Хрущ, голова польсько-українського культурно-просвітницького центру Ярослав Ковальчук, голова товариства польської культури у Рівному Владислав Багінський, дослідники, краєзнавці, а також режисер із Варшави, який на урочистостях повідомив, що у серпні зможемо побачити документальний півторагодинний фільм про Ганну Валентинович.

1

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024